Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Zmywarka Whirlpool ADP 539 nie grzeje wody

sebasenior 13 Lut 2014 18:31 1545 4
  • #1 13 Lut 2014 18:31
    sebasenior
    Poziom 9  

    Witam Wszystkich. posiadam zmywarkę jak w temacie która nie grzeje wody, nigdy z nią nie było problemów i wreszcie nastały :cry: Po zdjęciu podłogi co nie było proste, zdemontowałem grzałkę która jest dobra wykazuje 20Ω podczas pracy do grzałki dochodził prąd, na grzałce jest zamontowany ( przypuszczam termik ) BITRON T430 TYP 2000. Zmywarka działa bez problemów przechodzi cały program niestety wszystko na zimnej wodzie. Proszę o pomoc w tym temacie.
    Z góry Dziękuję i Pozdrawiam.

    0 4
  • #2 13 Lut 2014 21:31
    movzx
    Poziom 39  

    sebasenior napisał:
    grzałkę która jest dobra wykazuje 20Ω podczas pracy do grzałki dochodził prąd
    Jakim więc cudem nie grzeje?

    1
  • #3 14 Lut 2014 07:03
    skryn
    Admin grupy AGD

    movzx napisał:
    sebasenior napisał:
    grzałkę która jest dobra wykazuje 20Ω podczas pracy do grzałki dochodził prąd
    Jakim więc cudem nie grzeje?

    Bo ten "prąd" mierzony był probówką.

    0
  • #4 14 Lut 2014 09:18
    movzx
    Poziom 39  

    skryn napisał:
    Bo ten "prąd" mierzony był probówką.
    W takim razie pytający sam sobie utrudnia, bo rezystancję grzałki najwyraźniej mierzył miernikiem...

    0
  • #5 12 Mar 2014 14:37
    sebasenior
    Poziom 9  

    Panowie, temat nieważny, uszkodzony termik.

    0