Witam! Mam problem z Fusionem 1,6 DTCI. Nie działa w nim elektryczne wspomaganie kierownicy. Objawy ma takie że elektryczny silnik napędzający pompę nie włącza się tylko wykonuje małe tyknięcia które czuć na całym samochodzie. Gdy zdemontowałem osłonę tego silnika widać jak silnik próbuje drgnąć robi jakieś 5 mm po obwodzie i staje. Robi to z częstotliwością około 1 sekundy. Podmieniłem drugą pompę i nadal to samo.
Sprawdziłem wiązkę do czyli
Pierwsza kostka dwa grube czarny masa czerwony plus do bezpiecznika 80 A i jest ok.
Druga kostka 3 piny na wiązce rozgałęzia się do sterownika silnika i na złączkę i dalej w ścianę grodziowa i do kabiny. Do kostek przy sterowniku i złącza przed ścianą wszystko jest ok.
Podsumowując:
Pompa podmieniona i nic
+ jest
- jest
Połączenie ze sterownikiem ok
Nie wiem co dalej w ścianie grodziowej i kabinie.
Po skanowaniu kompem wyskoczył błąd B1342 - uszkodzenie sterownika
W sterowniku silnika nie ma błędów.
Co sugerujecie bo mi brakuje pomysłów a nie chcę rozkopywać całej wiązki do kabiny i rozbierać sterownika silnika.
Sprawdziłem wiązkę do czyli
Pierwsza kostka dwa grube czarny masa czerwony plus do bezpiecznika 80 A i jest ok.
Druga kostka 3 piny na wiązce rozgałęzia się do sterownika silnika i na złączkę i dalej w ścianę grodziowa i do kabiny. Do kostek przy sterowniku i złącza przed ścianą wszystko jest ok.
Podsumowując:
Pompa podmieniona i nic
+ jest
- jest
Połączenie ze sterownikiem ok
Nie wiem co dalej w ścianie grodziowej i kabinie.
Po skanowaniu kompem wyskoczył błąd B1342 - uszkodzenie sterownika
W sterowniku silnika nie ma błędów.
Co sugerujecie bo mi brakuje pomysłów a nie chcę rozkopywać całej wiązki do kabiny i rozbierać sterownika silnika.