Był już taki temat, ale zakończył się słowami "...poszedł na części". Problem polega na tym, że po parzeniu kawy, jak tłok się podnosi mam wielkie bum i wywala do komory gorącą wodę zmieszaną z kawą. Nie znam się ale wydaje mi się, że przed podniesieniem tłoka powietrze powinno gdzieś ujść. Jak nie uchodzi to cała ta breja zalewa młynek, ujścia kawy i pojawia się oczywiście Error 07.
Generalnie mam dwie lewe ręce, ale ekspres rozbiorę razem z obudową, uszczelkę na tłoku wymieniłem, poradźcie co mogę jeszcze sam zrobić. Młynka nie udało mi się ściągnąć, bo "coś" go trzyma od dołu. Jakbym umiał ten mechanizm w środku wyciągnąć to może bym coś dał radę.
Pytania mam trzy:
1. Którędy powinno uchodzić powietrze z komory przed podniesieniem tłoka?
2. Jak wyciągnąć cały mechanizm ze środka, jak już górę i bok mam zdjęty?
3. Co przeczyszczać?
Szanuję reguły forum, ale "!! Zanim zadasz pytanie, obowiązkowo przeczytaj ten temat !!" nie działa, więc nie wiem, czy nie popełniłem jakiegoś faux pas.
Generalnie mam dwie lewe ręce, ale ekspres rozbiorę razem z obudową, uszczelkę na tłoku wymieniłem, poradźcie co mogę jeszcze sam zrobić. Młynka nie udało mi się ściągnąć, bo "coś" go trzyma od dołu. Jakbym umiał ten mechanizm w środku wyciągnąć to może bym coś dał radę.
Pytania mam trzy:
1. Którędy powinno uchodzić powietrze z komory przed podniesieniem tłoka?
2. Jak wyciągnąć cały mechanizm ze środka, jak już górę i bok mam zdjęty?
3. Co przeczyszczać?

Szanuję reguły forum, ale "!! Zanim zadasz pytanie, obowiązkowo przeczytaj ten temat !!" nie działa, więc nie wiem, czy nie popełniłem jakiegoś faux pas.