Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

ca10 - CA10 alarm wzbudza sie w wszystkich strefach

bartek_rabien 14 Feb 2014 21:11 672 0
Optex
    bartek_rabien
    Level 1  
    Witam wszystkich forumowiczów. od dawna śledzę Wasze posty i postanowiłem zasięgnąć porady właśnie na tym forum.
    Mianowicie jestem posiadaczem systemu alarmowego opartego na CA10, trzy manipulatory (LCD x 2 + LED) System podzielony jest na 4 strefy. W żadnej strefie nie powtarzają się wejścia. Alarm montowałem i programowałem samodzielnie. Manipulatory posiadają aktywna funkcje GOTO. I teraz czy normalnym jest, że po wpisaniu trzykrotnie nieprawidłowego hasła użytkownika w manipulatorze podrzędnym, przy wzbudzonym alarmie odzywa się manipulator Master i wyświetla alarm w wszystkich czterech strefach. Następnie po wpisaniu na manipulatorze master prawidłowego hasła w strefie pierwszej automatycznie przerzuca mnie do strefy drugiej w której jest alarm, wpisanie prawidłowego hasła i tak aż do strefy czwartej. Co najważniejsze po rozbrojeniu alarmu na manipulatorze nie zapisuje się żaden powód wygenerowanych naruszeń. Nadmieniam, iż powyższego nie powoduje wpisanie nieprawidłowych haseł w manipulatorze master. Czy jest to normalne czy może system jest nieprawidłowo zaprogramowany lub jego część uszkodzona?
  • Optex