Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Składnia polecenia Xcopy przy kopiowaniu skrótu?

badboy23 14 Lut 2014 21:35 1266 4
  • #1 14 Lut 2014 21:35
    badboy23
    Poziom 27  

    Witam, mam problem z kopiowaniem skrótu z folderu do folderu, Xcopy nie może znaleźć pliku. Jakiego użyć przełącznik?

    0 4
  • Pomocny post
    #2 14 Lut 2014 22:03
    markoz7874
    Poziom 31  

    badboy23 napisał:
    Witam, mam problem z kopiowaniem skrótu z folderu do folderu, Xcopy nie może znaleźć pliku. Jakiego użyć przełącznik?

    xcopy *.lnk nie działa?
    Jakiej używasz składni polecenia?

    0
  • #3 14 Lut 2014 22:55
    badboy23
    Poziom 27  

    @echo on
    xcopy %ProgramFiles%\nazwa\Skrot\nazwa.lnk %APPDATA%\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\

    wyświetla się: Invalid number of parameters

    System to Windows 8.1 x64

    0
  • #4 15 Lut 2014 00:11
    markoz7874
    Poziom 31  

    badboy23 napisał:
    @echo on
    xcopy %ProgramFiles%\nazwa\Skrot\nazwa.lnk %APPDATA%\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\

    wyświetla się: Invalid number of parameters

    System to Windows 8.1 x64

    Problemem nie jest Xcopy, ale nazwa katalogu ze spacja.
    W takim przypadku używaj cudzysłowiu.
    sprawdź różnice w działaniu instrukcji MD np.:

    MD ala ma kota

    MD "ala ma kota"

    0
  • #5 05 Kwi 2014 17:38
    badboy23
    Poziom 27  

    markoz7874 napisał:
    badboy23 napisał:
    @echo on
    xcopy %ProgramFiles%\nazwa\Skrot\nazwa.lnk %APPDATA%\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\

    wyświetla się: Invalid number of parameters

    System to Windows 8.1 x64

    Problemem nie jest Xcopy, ale nazwa katalogu ze spacja.
    W takim przypadku używaj cudzysłowiu.
    sprawdź różnice w działaniu instrukcji MD np.:

    MD ala ma kota

    MD "ala ma kota"


    problem rozwiązano zamykam.

    0