Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mercedes Atego 818 - Nie odpala

mazurekma 15 Feb 2014 01:06 5463 7
Relpol
  • #1
    mazurekma
    Level 10  
    Witam mam problem z Ategiem 818r wczoraj auto zjechało na baze a rano już nie odpaliło. Paliwo dochodzi,żadnych błędów, dziwi mnie że na samostart też niechce zagadać jak kręci rozrusznik to coś tam próbóje go łapać na samostarcie ale jak się odpuści i psika to zdycha:p różne dziwne rzeczy się przerabiało przy tych autach ale to jest dla mnie nowość hehe. Dzięki i proszę o pomoc:)
  • Relpol
  • #2
    User removed account
    User removed account  
  • #3
    mazurekma
    Level 10  
    Pod SD żadnych usterek aktualnych zapisana jedna: ograniczenie stabilizacji pracy na biegu jałowym cyl.1,z pompek paliwo daje i to dość mocno, paliwo tankujemy na bazie od jednego dostawcy i wszystkie inne auta chodzą bez zarzutu. Zawory i gniazda ok. Myślałem o wiązce pod silnikiem ale to pokazało by kody usterek wtedy ?
  • #4
    Rzexxnik
    Level 16  
    A przypadkiem nie masz takich kodów jak MR 9963 oraz MR 8008?

    Dodano po 1 [minuty]:

    Wiem,że piszesz, że nie ma błędów, ale może sprawdź jeszcze raz
  • #5
    User removed account
    User removed account  
  • #6
    lukasz gt
    Level 9  
    Ja miałem to samo ale u klienta okazało się że to przekaźnik rozrusznika wymieniłem na podróbę za 25 zł. to na miesiąc spokój, a kupiłem bosh 75 zł. i spokój. Dodam ze też nie miałem żadnych błędów .
  • #7
    maro pl
    Level 11  
    ja miałem podobny przypadek w atego 1228 okazało sie że oring na filtrze paliwa był zbyt cienki i łapał powietrza
  • #8
    mazurekma
    Level 10  
    Jakby nie było to troche czasu upłyneło, a przyczyną były wtryski założone nowe i sprzęt hula;)