Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

SENCOR SLE3209M4 - Zawiesza się przy włączeniu lub wyświetla "Brak sygnału&

remek002 15 Feb 2014 12:13 7056 2
  • #1
    remek002
    Level 16  
    Jestem "szczęśliwym" posiadaczem SENCOR SLE3209M4 i miałem podobny problem jak kolega naprawa tv w tym temacie.
    Telewizor jest jeszcze na gwarancji.
    Raz pojechał do "naprawy" i na chwile pomogła zmiana oprogramowania, choć nie można było po zmianie oprogramowania ustawić equalizera dźwięku, ale działał dźwięk i normalnie się uruchamiał.
    Po jakimś czasie użytkowania usterka tak jakby powróciła tylko z innymi objawami.
    Telewizor przy uruchamianiu przestał uruchamiać się z napisem SENCOR, oraz zaczął się zawieszać i uruchamiać raz na jakiś czas, oraz gdy uda się uruchomić TV podczas oglądania czasami pojawia niebieski ekran z napisem "Brak sygnału", oraz czasami przestaje odpowiadać na pilota.
    Stąd moja prośba o przesłanie Firmware do tego modelu telewizor.
    Może przeflashowanie Firmware pomoże, to nie będę musiał czekać aż trzech tygodni na "naprawę" usterki.
    Z góry dziękuje.

    Edit:
    Dziękuję koledze zdzich42 za podesłanie firmware oraz za schemat, który na pewno się przyda w razie nieuznania gwarancji.
    Niestety przeflashowanie nie pomogło i jutro TV zostanie oddany do "naprawy" gwarancyjnej i zobaczymy czy naprawią TV w ramach gwarancji.
  • #2
    Cobra
    Level 26  
    ja miałem identyczny objaw w cabletechu. Klient maiła cały czas wsadzony pendriva po wyjęciu i formacie pendriva wszystko wróciło do normy.
  • #3
    remek002
    Level 16  
    Sprawa została rozwiązana.
    Rozebrałem sam TV i zaprogramowałem od nowa kostkę Winbond 25Q32 firmware od kolegi zdzich42, który też można znaleźć na czeskiej stronie sencor.
    Telewizor działa prawidłowo, przynajmniej na tą chwile.