Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

vw sharan 2002 rok 1.9tdi webasto

sylwek_dra 16 Feb 2014 08:08 3324 14
    sylwek_dra
    Level 11  
    Witam wszystkich problem polega na tym ze; webasto działało do czasu aż zaczęło się włączać tylko w czasie jazdy , po odpaleniu silnika jeżeli silnik chodzi na wolnych obrotach dogrzewacz się nie załączy temp 0 st. , jak włączę webasto to się załączy, wentylatory się włączą ,ale po 10 sek. się wyłączy. Akumulator pod siedzeniem nowy pompka wody w podszybiu i przy piecu działa. Pompka paliwa na moje działa bo w czasie jazdy dogrzewacz chodzi. piecyk umarł po rozładowaniu akumulatora do zera gdzie szukać przyczyny? dzięki za odp. pozdrawiam.
    spocona_pacha
    Level 21  
    Podjedz na diagnozę komputerkiem, ładnie wyświetli.
    bodzio012
    Level 33  
    I sprawdzić co w parametrach
    sylwek_dra
    Level 11  
    Wiem, ze podłączyć ,ale ja jestem za granica a podłączenie pod kompa będzie bolało , no i pewnie 2 razy będzie trzeba podłączyć bo wymieniałem czujnik pompkę itp. wiec i tak błędy pokaże i tak , czy bez podłączenia pod kompa gdzieś jeszcze mogę zerknąć okiem , czy bez podłączenia nic z tego nie będzie ?? dzięki za odpowiedzi pozdro .
    spocona_pacha
    Level 21  
    sylwek_dra wrote:
    a podłączenie pod kompa będzie bolało

No nie przesadzaj nie odżałujesz 20-30 Euro?

A boli to jak ktoś podłącza się do Ciebie :) .
    Zresztą zima już mija uporasz się za rok, albo w lecie.
    sylwek_dra
    Level 11  
    Jutro jak zdążę i mi się uda to podjadę zapytam , ale pewnie za 20 lub 30 euro to nie będzie chciał spojrzeć na samochód , bo w tych okolicach gdzie jestem zostaje mi tylko jechać do serwisu, tu nie ma ludzi ze , co drugi w garażu ma komputer jak w pl <lol> ale kto pyta nie błądzi. Dzięki za zainteresowanie .
    spocona_pacha
    Level 21  
    Nic nie poradzisz, piecyki tak mają.
    sylwek_dra
    Level 11  
    Witam, komputer pokazał błąd pompki wody, czujnika temp , czujnika płomienia pompki nowe czujniki nowe, wykasował błędy i po włączeniu webasto to samo pokazuje , powiedział ze serwis nie bawi się w naprawy i szukaniu dziury w całym , bo to za dużo czasu stwierdził tak: wsadzić nowy piec koszt 600 euro i robocizna 800 euro policzył 10 godz po 80 euro za godz ,chyba ochu....ał ,może ktoś miał taki przypadek co ja i wie co jest przyczyną ?? pozdrawiam
    spocona_pacha
    Level 21  
    Bardzo możliwe że sterownik zepsuty.
    sylwek_dra
    Level 11  
    Witam , podpowiedzieli mi żebym naładował drugi akumulator ten pod siedzeniem , bo tak jak pisałem na początku zaczęło się tak robić po rozładowaniu akumulatora sprawdzę to i dam znać pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie .
    sylwek_dra
    Level 11  
    Witam , akumulator ładowany całą noc i nadal to samo:/ .
    sylwek_dra
    Level 11  
    Już mi ręce opadają co sprawdzić ?POMOCY
    miler80
    Level 34  
    sylwek_dra wrote:
    co sprawdzić ?

Sprawdź w jakich godzinach otwarty serwis ogrzewań i się umów na naprawę.
    sylwek_dra
    Level 11  
    Czy ,ktoś ma jakieś konkretne pomysły ?? pozdrawiam .
    sylwek_dra
    Level 11  
    Dziś wymieniłem bezpiecznik pod siedzeniem u pasażera 30A , na panelu klimy pokazało się napis HE , myślałem ze już wszystko ok ale nadal to samo włączy się i wyłączy w sobotę rozbiorę piec dam znać chyba ze macie inne pomysły ?