Problem dot. pracy silnika na benzynie i na gazie. Byłem z nim juz chyba wszędzie w kilku warsztatach, łącznie z aso honda i wszyscy rokładaja ręce. Komputer pokazuje błąd z wtryskiwaczem lub z jego obwodem. Cała instalacja przy silniku została sprawdzona i wszystkie parametry sa ok. Wymieniłem również oba wtryskiwacze a problem dalej pozostał. Gdy odpalam na beznzynie prze chwile silnik pracuje prawidłowo (włącza się ssaie) gdy sie rozgrzeje wywala checka. Gdy odpale silnik ponownie znów przez chwile (róznie czasami kilka sekund a czasami nawet minut) jest ok po czym znów zapala się check i nie ma jazdy, silnik kręci na trybie awaryjnym do 3,5 tys obrotów i szarpie. Zauwazułem też że silnik nawet jak check się nie świeci ma spadek mocy, z trudnością kręci do 160 km/h. Check nie daje się wykasować
Dodano po 7 [minuty]:
Z kolei problem na gazie wystepuje rzadziej niz na benzynie ale jest bardzo dziwny. Gdy się objawia silnik zaczyna lekko szarpac a wskazuwka obrotów szaleje-dosownie !!! raz jest na 5 tys a za ułamek sekundy na 1tys i tak non stop aż nie wyłącze silnika i odpale ponownie. Jeżeli ktos ma jakieś pmysły proszę o info
Dodano po 7 [minuty]:
Z kolei problem na gazie wystepuje rzadziej niz na benzynie ale jest bardzo dziwny. Gdy się objawia silnik zaczyna lekko szarpac a wskazuwka obrotów szaleje-dosownie !!! raz jest na 5 tys a za ułamek sekundy na 1tys i tak non stop aż nie wyłącze silnika i odpale ponownie. Jeżeli ktos ma jakieś pmysły proszę o info