Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Sharp LC-46XL2E - Nie włącza się.

rafalbecht 18 Feb 2014 21:03 3543 3
    rafalbecht
    Level 28  
    Witam tv jak w temacie, nie włącza się miga jedynie jednostajnie czerwona dioda. Ale gdy przytrzymam przycisk power i włączę go do sieci telewizor włącza się i wyświetla, to co widać na zdjęciu po czym się wyłącza i znowu miga tylko dioda na czerwono. Włączałem go tak kilkakrotnie i tylko raz na ułamek sekundy pokazała się treść obrazu. Proszę o jakieś sugestie może ktoś spotkał się z takimi objawami w tym modelu. Napięcia z zasilacza wychodzą wszystkie dobre. Sharp LC-46XL2E - Nie włącza się.
    czarny244
    Level 27  
    Na początek przeprogramowanie pamięci oraz do sprawdzenia linia zasilająca płytę główną.
  • Helpful post
    mupet
    Level 15  
    W modelach xl2 i x20 jeszcze nigdy nie spotkałem się z uszkodzeniem z powodu pamięci flash lub eeprom. Wiem, że można powiedzieć " to jeszcze mało widziałeś", ale naprawiałem ich naprawdę bardzo dużo. Najczęściej uszkadza się procesor HDMI lub któraś z płyt inwertera. I tu również najczęściej uszkadza się (patrząc od tyłu na odbiornik) lewa górna płyta. Proponuję odczytać sekwencję mignięć diód (kody błędów) i coś pomierzyć. Teraz nie ma burz, więc raczej masz typowe uszkodzenie.
    rafalbecht
    Level 28  
    Faktycznie był uszkodzony moduł inwertera. Tv już działa.