Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Karta cyfry+ czy zadziała w Fergusonie?

Xan-dark_elve 03 Apr 2005 21:17 3026 19
    Xan-dark_elve
    Level 16  
    Witam. Posiadam kartę cyfry plus [kupioną do Pioneera], a pożyczoną od znajomego. Czy istenieje taka możliwość by taką właśnie kartę odczytał Ferguson ? Czy żeby było to możliwe trzeba coś przeprogramowywać itp. ?

[jestem w temacie ZUPEŁNIE zielony, ale ojciec (słabo widzący) wszelakimi sposobami naciska mnie na zdobywanie informacji (co nie zawsze jest proste). Z góry dziękuję za każdą pomoc.]
    Manix
    Level 24  
    Tak odczyta pod warunkiem że jest to 6018, 7018,8018 lub 5018 z modułem seca.
    Xan-dark_elve
    Level 16  
    To jest 7018 :). I co... wystarczy włożyć i już czy jakieś dodatkowe czynności należy wykonać ?
    apx2
    Level 15  
    To zalezy bo jak wgrywales jakis soft edu. to mozesz miec prblem z orginalna karta, osobiscie mialem taki problem z softem GOLDVISION
    no ale softy z UA powinny dzialac
    art23
    Level 25  
    powinna dzialac karte wkladasz chyba stykami na dol - mozesz tez wykasowac klucze na prov. 0065
    drajmer
    Level 15  
    Xan-dark_elve wrote:
    Witam. Posiadam kartę cyfry plus [kupioną do Pioneera], a pożyczoną od znajomego. Czy istenieje taka możliwość by taką właśnie kartę odczytał Ferguson ? Czy żeby było to możliwe trzeba coś przeprogramowywać itp. ?

[jestem w temacie ZUPEŁNIE zielony, ale ojciec (słabo widzący) wszelakimi sposobami naciska mnie na zdobywanie informacji (co nie zawsze jest proste). Z góry dziękuję za każdą pomoc.]

Z oryginalnym softem tez wspolpracuje .

Stykami do dolu to chyba tylko w Dreamboxie ...
    Xan-dark_elve
    Level 16  
    Jasny gwint... włożyłem i nic. Mam txt "serwis niedostępny" a jak wyciągnę kartę to "wymiana oprogramowania". Polsat mimo wgranych przed momentem kluczy [ściągniętych Downloaderem] nie chodzi. Co jest ?
    drajmer
    Level 15  
    Probujesz odbierac Cyfre na kanalach nalezacych do Pol*atu .

1. Sciagnij z uploadow jakas liste z podzialem na c+ i Pol*at to ci wszystko ulatwi . Wgraj tez najnowszy soft , z 25 03 2005 ( bedziesz mial dwie platformy cyfrowe ) . Ten ktory wgrales jest z 17 03 2005 - stary .

2. Wgraj liste i soft do tunera ( chyba wiesz jak ? ) . Potem zlap klucze na TV4 lub AXN z paczki pol*atu . Jak zlapiesz to beda graly wszystkie z tej paczki . Badz cierpliwy bo moze to potrwac nawet okolo 35 sekund .

3. Przejdz na kanaly nalezace do c+ i dopiero wtedy wloz karte cyfry .

Mam nadzieje , ze sobie poradzisz .
    Xan-dark_elve
    Level 16  
    Otóż to. Popróbuję. A skąd mam mieć nowy soft ?
    apx2
    Level 15  
    Pociagnij sobie jakis sofcik z tad:

link

Wcisnij do tunera kluczyki, np. programem FKE

link

wloz orginalna karte C+ i mozesz sie cieszyc(na kanalach P2C jak zwykle musisz chwile poczekac w razie "wymiany oprogramowania")

Powodzenia!!!
    REBUS82
    Level 11  
    zakupilem tuner ferdek 72318 z wgrna lista kanalow cyfry jezeli bede mial karte cyfry zrobiona w auto to musze cos grzebac w tunerze czy tylko wkladam i dziala?
    bajer1
    Level 27  
    witam tak włożyć i ogladać nic nie trzeba robić ale ferguson to jest 7318 prawda?
    REBUS82
    Level 11  
    tak mam ferdka 7318 i na nim pojdzie karta auto bez zadnego problemu bez wgrywania sftow itd?
    bajer1
    Level 27  
    Witam tak pójdzie nawet jak masz jakiś starszy soft.A jak nie to nowy się wgrywa soft w fergusonie to żadna filozofia.pozdrawiam.
    REBUS82
    Level 11  
    a jak mam tuner ferdka 7318 kupionego ze sklepu to jak wloze karte edukacyjna zrobiona na auto to bedzie mi w tym tunerze dzialac czy nie? czy musze jakis soft sciagac?
    GiGi7
    Level 12  
    REBUS82--- Widze że potrzebna edukacja myśle że poczytanie kilku postów wcześniej było by wystarczające ale osobiście POLECAM :
    http://laki.dvhk.pl/faqs_tunery_arion.htm Tu jest nawet FREDZIO DLA Zielonych. Następnie kupujemy kabel ściągamy kilka EDUKACYJNYCH programów i wczytujemy SOFT I LISTE. Jeśli coś bedzie nie tak jest nawet opis reanimacji itd. Pliki sprawdzone dowgrania są : http://laki.dvhk.pl/fredka.php PAMIETAJ nic pochopnie najpierw odzytaj z opcji ferdka wszystkie dane jaki masz wgrany soft jaki boot zapisz sobie to się przyda. POZDRAWIaM I Miłej edukacji.
    Z PODROWIENIAMI Gigi7
    drajmer
    Level 15  
    REBUS82 wrote:
    a jak mam tuner ferdka 7318 kupionego ze sklepu to jak wloze karte edukacyjna zrobiona na auto to bedzie mi w tym tunerze dzialac czy nie? czy musze jakis soft sciagac?

Na oryginalnym oprogramowaniu ( ze sklepu ) też będzie chodzić .
    REBUS82
    Level 11  
    jak wgrywam liste do ferdka 7318 Ariteren 2n to tam musze wybrac jakas satelite i transporter? hhotbirda ale jaki transporter wtedy? jak zrobic by sie dobrze wgrala i bym mal tylko cyfre bo inne mi nie potrzebne?