Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Hipath 3750 v4.0 i karta HXG

zoha 19 Feb 2014 22:27 1152 2
    zoha
    Level 11  
    Witam

Mam hipatha 3750 v4.0
    Proszę o odpowiedź czy muszę podwyższać wersję centrali (i do jakiej) aby centrala obsłużyła kartę HXG (jakie ma być oznaczenie karty)?
    Jack14
    Level 38  
    Oznaczenie karty to HXGM3 S30810-Q2942-X i taka właśnie była rekomendowana do ver. programu centralowego 5.0. Starsza wersja to HXGM2 była rekomendowana do ver. 3.0
    Nie jestem pewien ale z tego co pamiętam to soft w ver. 4 powinien obsłużyć HG bez problemu. Musisz tylko pamiętać o ew. licencjach, jest "prądożerna", specjalny przewód itd.
    Software na karcie HG powinien być rekomendowany dla softu jaki masz w centrali.
    radekkorsak
    Level 11  
    Ja mam HP3750 v4.0 z HXGM3 (S30810-Q2942-X / -X100).
    Nie korzystam z aparatów IP, system wykorzystuje kartę HG do trunkingu z nowszym systemem HiPath (OpenScape V.3), HiPath 3750 jest więc bramą dla OpenScape, obsługuje wszystkie linie fizyczne: analogowe, cyfrowe systemowe i ISDN-y.

System działa bez zarzutów - raz na rok się zawiesi - jak każdy HiPath, nawet z wersją V9.0

PS: Chyba nawet mam drugą kartę HG gdzieś na magazynie - w razie czego, na prośbę potwierdzę na priv.