Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Steeli men HT-100 - Niesprawna funkcja "rearm"

lukesz27 23 Feb 2014 22:45 1701 1
Automation24
    lukesz27
    Level 10  
    Witam. Mam problem odnośnie w/w alarmu. Po założeniu alarm działa z pozoru poprawnie, lecz nie działa funkcja rearming (automatyczne uzbrojenie) oraz dziwne jest to, że mogę załączyć alarm podczas otwartych drzwi (masa na przewodzie niebieskim). Krańcówki są sterowane masą i podpięte prawidłowo. Sprawdziłem dla pewności również po bezpośrednim podaniu +12V dla sprawdzenia funkcji rearm jak i pozostawienia przewodu bez dołączonego napięcia. Na początku myślałem, że może blok dla pinu pobierającego informacje o otwarciu/zamknięciu drzwi jest uszkodzony, lecz po uzbrojeniu alarmu i otworzeniu drzwi alarm się uruchamia, więc wychodziłoby że jest sprawny... Prosiłbym o pomoc i informacje od użytkowników tego alarmu, czy również mogą go uzbroić podczas otwartych drzwi??? Nie spotkałem się jeszcze z tym, aby można było załączyć alarm podczas otwartych drzwi...
    Załączam dodatkowo schemat podłączenia i instrukcje w/w alarmu.
    Pozdrawiam.
  • Automation24
    lukesz27
    Level 10  
    Witam ponownie. Po odłączeniu akumulatora na noc, w celu naładowania alarm zaczął w pełni funkcjonować. Wcześniejsze odłączenia zasilania od alarmu nie dawały rezultatów. Jednak uzbrojenie przy otwartych drzwiach jest nadal możliwe, więc najwidoczniej "ten typ tak ma", poza tym alarm działa bez zarzutów.