Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Logitech x-530 subwoofer - pilot- jak podłączyć sam subwoofer do wzmacniacza?

kkkkpawel 24 Feb 2014 14:17 7842 4
Renex
    kkkkpawel
    Level 2  
    Witam, poszukuje schematu pilota od x530 Logitech.
    Chcę podłączyć subwoofer do wzmacniacza wspomagając tym samym swoje domowe głośniki dodatkowym basem. Dysponuje samym Subwooferem bez pilota i bez reszty głośników z kompletu. Jak podłączyc sie do pinów by wysłać sygnał ze wzmacniacza?
    Pozdrawiam.
    Paw. Logitech x-530 subwoofer - pilot- jak podłączyć sam subwoofer do wzmacniacza?
  • Renex
    Anonymous
    Level 1  
  • Renex
    kkkkpawel
    Level 2  
    Bardzo dziękuje za pomoc. O schemat mi chodziło, choc z moim doświadczeniem potrzebowałbym jeszcze nakierowania.
    Technicznie wyglada to tak, że pracuje z dźwiękiem, mam karte dźwiękową zewnętrzną, w którą mam podpiete monitory i równolegle mogę podłączyc dodatkowy sprzęt- słuchawki, lub wzmacniacz- do alternatywnego odsłuchu. Moge zmixować te sygnały ze sobą ustawiając proporcje głośności.
    Chcę podłączyć subwoofer by mieć kontrole nad dołem pasma dźwięku. Miałem ten zestaw, sprawdzało się po podłączeniu głośniczka sterującego i subwoofera, teraz niestety dysponuje jedynie bassem.
    Kupiłem zatem kabel 15sto pinowy- z jednej strony go obciołem, opisałem sobie kolory względem pinów.
    Szukając tematu napotkałem rozwiązania takie dla innego głośnika logitech, pisali tam o zwarciu 2 przewodów by włączyc urządzenie, nastepnie opisali piny odpowiedzialne za kanał lewy, prawy i masa.
    W przypadku tego głośnika nie mam pewności że ze schematu, który od Ciebie otrzymałem to dobrze rozkminię. Czy mógłbym jeszcze prosic o taka pomoc?
    Z góry dziekuję.
    Pozdrawiam!
    Anonymous
    Level 1  
    kkkkpawel
    Level 2  
    Jasne, masz racje, albo podejde z tym do jakiegos speca, który mi powie które piny gdzie podpiać, żeby połączyć z tym kabel jack.
    Dzieki.