Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

samsung gt 5660 - włączenie telefonu na ostro

MarkusHundred 24 Feb 2014 16:11 1134 6
    MarkusHundred
    Level 10  
    Czy można podłączyć, nie uszkadzając telefonu, ładowarkę 5v, do telefonu o napięciu 3,8 v ?
    Samsung gt5660
    Fallouciarz
    Level 22  
    Jak to pod telefon? I od kiedy sam telefon ma napięcie? :D

Chcesz uruchomić telefon bez baterii i jaki efekt tym uzyskać?
    MarkusHundred
    Level 10  
    Pomijając baterię, gniazdo mi padło i nie mam jak uruchomić tego telefonu :)
    A taki żeby działał cały czas na ładowarce, gdyż ciągłe ładowanie bateri na ostro, staje się irytujące :D na kablu w sensie :D:D
    Fallouciarz
    Level 22  
    Nie da się zrobić czegoś takiego, tzn da się ale przy pomocy odpowiednich narzędzi i schematów, na pewno nie domowymi sposobami w stylu podłączenia 'kabelków' do styków od baterii.
    MarkusHundred
    Level 10  
    A czy różnica 1,2v, w dostarczanym napięciu, może spowodować uszkodzenie telefonu,
    Przychodzi mi na myśl, zastosowanie rezystora, przed bezpośrednim podpięciem pod styki :)
    Jak myślisz, bedzie co z tego ?

Dodano po 23 [minuty]:

MarkusHundred wrote:
    Pomijając baterię, gniazdo mi padło, i nie mam jak uruchomić tego telefonu :)
    A taki żeby działał cały czas na ładowarce,gdyż ciągłe ładowanie bateri na ostro, staje się irytujące :D na kablu w sensie :D:D
    kewiS
    Level 13  
    kolego napiecie to nie wszystko istnieje rowniez cos takiego jak natezenie oraz prad staly w baterii oraz zmienny zalezy jaka ladowarka
    pozostaje kwestia bsi czyli trzeciego styku
    lepiej bedzie naprawic złącze ladowania , przeciez nie sa to jakies ogromne koszty a ladowanie na tz krodko napewno juz odbilo sie w jakims stopniu na baterii
    MarkusHundred
    Level 10  
    5 v 0,7a
    Dodam że, siemens c35 , podłączony pod usb, na ostro, działa wyśmienicie :)
    Może by tak pod usb podpiąć.