Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

TS7 DG500 - Nie zawsze działające gniazdo słuchawkowe.

kosmatek 24 Feb 2014 21:53 1041 2
  • #1
    kosmatek
    Level 23  
    Nie wiem jak to opisać ale mam dwa tel w domu tronsmart ts7 i doogee dg500. Oba podłączone do wzmacniacza (onkyo a-8230) w domu potrafią odtworzyć dźwięk przez kabel RCA - jack
    (jak również RCA - RCA - RCA żenskie - jack żeńskie - jack-jack (ten jack-jack używam w samochodzie stąd tak skomplikowane połączenie by sprawdzić przewód)).

    Problem pojawia się gdy podłączam telefony do aux w samochodzie, radio (delco cdr500) co prawda przerobione własnoręcznie ale odtwarzacz mp3 działa znakomicie (także problem z radiem wykluczam).
    ts7 w ogóle nie przekazuje dźwięku na przewód wepchnięty w wyjście na słuchawki (przewód użyty ten sam co do wzmacniacza w domu) a dg500 odtwarza dźwięk przerywany raz ze swojego głośnika raz z głośników samochodu więc wg. mnie problem jest z tym, że telefony "nie widzą" włożonego jacka.

    Jak sobie z tym poradzić?

    Słuchawki dołączone do telefonów oczywiście działają również znakomicie, poruszanie wtyczek nie daje reakcji tak więc uszkodzenie gniazd można myślę wykluczyć.
  • #2
    kopppl
    Level 13  
    Miałem podobną sytuację i niestety to było uszkodzone gniazdo.
  • #3
    kosmatek
    Level 23  
    To nie jest wina gniazda.
    Kupiłem specjalnie zestaw słuchawkowy z mikrofonem. Jako fabryczny zestaw działa w obu telefonach ale po obcięciu samych słuchawek (mikrofon zostaje) i zamiast słuchawek wlutowaniu jack'a DG500 widzi to jako zestaw słuchawkowy z mikrofonem natomiast TS7 zaświecił tylko na chwilę ikonkę więc problem tkwi w samym przewodzie.
    Telefon nie "czuje" oporności słuchawek? Jak ten problem rozwiązać?