Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

IE - strony otwarte jako "otwórz w nowej karcie" są puste

25 Lut 2014 12:03 6303 13
  • Poziom 30  
    Windows7 home 64 bit, internet eksplorer 11.

    Uruchamiam IE i wszystko jest w porządku. Ale gdy otwieram nową kartę (prawoklikiem na jakimkolwiek linku i "Otwórz w nowej karcie" albo z użyciem Ctrl i link) karta pojawia się, ale jest pusta.
    Gdy na linku wybieram "Otwórz w nowym oknie" brak jakiejkolwiek reakcji.

    W pasku adresu pojawia się "about:blank", a na zakładce karty "Pusta strona" albo nie ma nic. Bywa, że w pasku pojawia się właściwy adres lecz karta tak samo jest pusta. Jeśli ten adres zaznaczę i uruchomię enterem strona otwiera się. Tak samo jeśli w pasku nowej (ale pustej) karty wkleję jakiś adres.

    Ctrl + T działa prawidłowo.




    Przed aktualizacją do wersji 11, którą wykonałem dzisiaj, w wersji 9 było tak:

    Jeśli IE uruchomiłem z "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" działanie na kartach było prawidłowe. Gdy natomiast przeglądarka uruchomiona została np. z wcześniej zapisanego skrótu (Plik > Wyślij skrót na pulpit) karty (oprócz pierwszej) też były puste.


    Jakiś czas temu było tak samo jak z 11 po przejściu na wersję 10, ale wtedy odpuściłem i wróciłem do 9.


    Aha, w moim pytaniu nie chodzi o to jaką inną przeglądarkę mógłbym sobie zainstalować.
  • Poziom 30  
    Ja mam tak ustawione i jest dobrze. IE 11

    IE - strony otwarte jako "otwórz w nowej karcie" są puste
  • Poziom 30  
    .
    Właśnie. czytam wiadomość, klikam na miniaturkę, jest nowa karta, niestety pusta.

    "Kopiuj skrót" na miniaturce, pasek adresu, wklej i dopiero się pokazuje.



    Ustawienia przeglądania na kartach już scalok przerabiałem, niestety to nie tu jest przyczyna. Też masz 7?
  • Poziom 30  
    Próbowałem oczywiście, bez rezultatu.


    Może to coś podsunie...
    Wróciłem do 9. W programach pojawiły się ikony:

    "Internet Explorer" ze ścieżką C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe
    (ciekawe, że istnieje tylko folder C:\Pliki programów (x86) a C:\Program Files (x86) nie ma) i

    "Internet Explorer (64-bitowy)" ze scieżką C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe.

    Ta ostatnia uruchamia przeglądarkę z prawidłowo działającymi kartami, pierwsza otwiera IE ale karty otwierają się puste.



    Teraz ponownie zaistaluję 11....

    Zrobione. I znowu jest źle, zarówno IE z C:\Pliki programów (x86)\... jak i z C:\Program Files\... nie działają z kartami.
  • Spec od komputerów
    Daj oba logi z OTL w zalaczniku, przed skanowaniem zmien dodatkowo: lop, purity oraz wszyscy uzytkownicy.
  • Poziom 30  
    Malwarebytes: Nie znaleziono zagrożeń.

    Logi jako już niepotrzebne usunąłem.
  • Pomocny post
    Spec od komputerów
    Widzę, że masz teraz IE 9, w takim wypadku zastosuj:
    Link
  • Poziom 12  
    pluginy jakieś masz ??
    jakiś av, firewall czy malware masz zainstalowany i używasz ??

    Zdecydowanie zalecam aktualizację do IE11 -z kilki względów

    Windozze legalny ??, (z)aktualizowany ??
  • Poziom 30  
    Windows legal, aktualny, chroniony.

    Zdecydowanie Kolobos mam tej chwili 11 i taki był w czasie skanowania OTL.

    Czy wobec tego mam zrobić

    "open notepad and paste the following.
    Windows Registry Editor Version 5.00
    [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main]
    "TabProcGrowth"=dword:00000000
    Now on the notepad click on File and Save As.
    In the dialogue box.. type file name as IEFIX.REG and save."?
  • Pomocny post
    Poziom 12  
    no możesz, nic się nie stanie:

    TabProcGrowth=0 : tabs and frames run within the same process; frames are not unified across MIC levels.
    TabProcGrowth =1: all tabs for a given frame process run in a single tab process for a given MIC level.

    -w tym samym procesie otwierał będzie nową zakładkę.

    Odinstaluj zabezpieczenia wszystkie i spróbuj wtedy najpierw
    -"se" myśle
  • Poziom 30  
    Nie do wiary.

    "Klucze i wartości znajdujące się w C:\Users\X\Desktop\IEFIX.REG zostały poprawnie wprowadzone do rejestru."

    I pomogło. :D

    Dzięki wielkie.

    Można by temat zakończyć, ale nasuwa się pytanie dlaczego potrzebnych wpisów brakowało?
  • Spec od komputerów
    Zapewne cos poszlo nie tak podczas aktualizacji, co nie jest niczym dziwnym w przypadku MS.