Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Huawei B593 i usługa OrangeFree Net

25 Lut 2014 17:44 1797 6
  • Poziom 7  
    Witam serdecznie. Przeszłam migrację z Orange Freedom Pro na Free Net. Wcześniej miałam router Axesstel mv410 i korzystałam z CDMA. Od wczoraj "korzystam" juz z Orange Free Net i miał on działać na technologii 3G. Po podłączeniu go do komputera wykrywa połączenie, jest zasięg 3 lub 4 kreski na 5 możliwych, ale zadna strona się nie otwiera. Wygląda to tak jak by się chciało załadować, widac niewielki przesył danych, predkosc 1kb/s w czasie otwierania strony, ale za każdym razem kończy się na tym, że zadna strona się nie otwiera. Programy nie wykrywają połączenia z internetem. Dodam że w starym routerze karta działa, a w telefonie z karta sieci orange z internetem 3G nie ma żadnych problemów. Jak wybrnąć z tej sytuacji? Wymieniac karte, router? A może to kwestia konfiguracji?
  • Specjalista Sieci, Internet
    anetus170 napisał:
    Wcześniej miałam router Axesstel mv410

    Ten router jest tylko do CDMA. Jaki router masz obecnie?
  • Poziom 7  
    Huawei B593
  • Specjalista Sieci, Internet
    Reklamuj tą kartę w Orange.Trochę czasu już tam spędziłaś.
  • Poziom 7  
    Patrząc z perspektywy na te wszystkie "przeboje" to zastanawiam się, czy nie przeprowadzić się do jakiegoś salonu Orange. ;)

    matek451 napisał:
    Reklamuj tą kartę w Orange.Trochę czasu już tam spędziłaś.


    Tak też zrobię, w wolnej chwili udam się do tego centrum sterowania światem z "wielką radością" i kartą w dłoni.. Oby raz ostatni.
  • Poziom 10  
    Witam,
    a może coś nie tak z konfiguracją ?
    Używam B593u-12 bez problemu w Orange i innych sieciach i uważam
    iż router jest naprawdę godny uwagi.
    Proszę sprawdzić podstawowe ustawienia APN .
    Nazwa:internet
    numer:*99#
    nazwa użytkownika:internet
    hasło:internet
    Pozdrawiam.
  • Poziom 13  
    Jak przełożysz kartę do telefonu to jakie prędkości uzyskujesz? Strony otwierają się bez problemu?