Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

AsusPro79l - Myszka wariuje na YT+ metaliczny dźwięk.

26 Lut 2014 12:43 1137 7
  • Poziom 10  
    Witam,
    Mam problem z myszką w określonych miejscach (głównie YouTube i podobne klimatycznie)- tracę kontrolę nad nią oraz pojawia się metaliczny dźwięk, ledwo udaje się wyłączyć proces. Poza tym w miarę wszędzie jest okej, jedynie lekko zamula oraz przeskakuje o kilka cm. jak już coś włączam.
    Przeskanowałam MalwareBytes i wyłapało trojana i kilka innych.
  • Poziom 29  
    Czy zasilacz jest oryginalny? Czy problem występuje na samej baterii, bez zasilacza ?
  • Poziom 10  
    Zasilacz oryginalny szwankował i kupiłam nowy "oryginał" z wyższej półki, ale zamiennik. Używam go od ponad pół roku i nie było zastrzeżeń.
    Bateria siadła- mam cały czas laptopa podłączonego do zasilacza.
  • Poziom 29  
    jakiej marki jest ta "wyższa półka" ?

    Czy masz możliwość na test podpięcia innego zasilacza ? Może być od Asus/Toshiba/Fujitsu-Siemens/Lenovo/Medion. Byle oryginał ;)

    Często kiepski zasilacz (lub problem z filtracją, kondensatory) jest przyczyną problemów z touchpadem.
  • Poziom 22  
    jagoda999 napisał:
    Mam problem z myszką w określonych miejscach (głównie YouTube i podobne klimatycznie)

    Ja jeszcze zwrócę uwagę na możliwość zbytniego obciążenia procesora przez Flash Playera/Silverlight itp. - ostatnio częste przypadki.
    Ten metaliczny dźwięk może pochodzić od zacinania się sprzętu w czasie odtwarzania (coś jak w TV DVB-T/SAT przy słabym sygnale - w czasie "szatkowania")
    Wystarczy sprawdzić w menedżerze zadań użycie procesora.
  • Poziom 29  
    Dodatkowo - w jakiej przeglądarce odtwarzasz YouTube ? Ostatnio do nas przyszedł klient - na chrome były problemy, na Firefox wszystko ok.
  • Poziom 9  
    co do dźwięku to ściągnij nowe sterowniki.
  • Poziom 10  
    Jesuuuu życie do mnie wróciło;)
    Okazało się, że antivir G Data się uchował i zamulał, odinstalowałam i spokój, ja już zaczęłam sterowniki ściągać i nic, przeglądarki różniaste, kontrolery IDE usuwać i zero reakcji, a tu taki pierdół...
    WIELKIE DZIĘKI ZA POMOC.