Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Xperia X10 - Po włączeniu czarny ekran i napis Xperia

27 Lut 2014 22:00 2715 8
  • Poziom 8  
    Witam!
    Dzisiaj próbowałem wgrać do swojego smartfona nowy ROM no i pech że nie udało wgrać się go poprawnie ale niby pokazało że nowy ROM zainstalowany. Po tej instalacji włączyłem telefon i po napisie "Sony Ericsson" pokazuje się napis "Xperia" na czarnym tle i nic nie można zrobić. Nie mam kompletnie pojęcia co z tym zrobić.
  • Poziom 19  
    Robiłeś wipe przed i po instalacji? Zrób najpierw wipe, jeśli to nic nie da wgraj stocka (oryginalny ROM), powinno pomóc.

    Jaki ROM tak w ogóle wgrywałeś i jaką metodą?
  • Poziom 8  
    Z tego co pamiętam coś w WIPE robiłem. Chodzi o to że nic nie mogę zrobić... Mogę włączyć tylko telefon i nic. Hard reset nie działa, recovery menu też nie. A ROM to Cyanogen
  • Poziom 19  
    /edit : Musisz poprzez Flashtoola wgrać stockowego ROM'a teraz, niestety linki, które podałem powygasały.

    Możesz też spróbować poprzez PC Companion ewentualnie SUS'a (dawniej SEUS).
  • Poziom 8  
    Okej może te linki mi się przydadzą ale później.
    Nie znalazłem w tych linkach czegoś co mogłoby mi pomóc w ożywieniu telefonu.
    Nie mam możliwości zainstalowania custom-roma bo nie mam dostępu do ROOT, nie mam aplikacji xrecovery bo w żaden sposób nie mogę jej zainstalować.
    Jeżeli podłączę telefon do komputera to mi go wykryje (dźwięk w Windowsie) ale nie mogę sprawdzić karty SD. Telefon mogę tylko włączyć i po chwili wpatrywać się w napis Xperia.

    Dodano po 30 [minuty]:

    Próbowałem przez SUS'a i wszystko fajnie do momentu gdzie nie mogę zainstalować od nowa oprogramowania.

    W tym poradniku poniżej w 7 punkcie jest tak, że mimo tego, że oprogramowanie jest aktualne to można je zainstalować. U mnie nie mogę zainstalować jeszcze raz. Wyskakuje że oprogramowanie jest aktualnie i można tylko anulować cały proces.

    Link
  • Poziom 19  
    A moze trzeba trochę poczekać aż sie uruchomi do końca ???
  • Poziom 8  
    Na co mam zaczekać... ? Robię wszystko zgodnie z instrukcją i po zwolnieniu przycisku WSTECZ ładuje się program i wyskakuje że oprogramowanie jest aktualnie i jest tylko "Zakończ" czekałem może coś się pokaże jeszcze ale nic z tego.
  • Poziom 8  
    Jak próbuję flashować to to wszystko ładnie się robi ale zawsze wywala ten błąd

    Loader : S1_Loader_Root_f851 - Version : R4A024 / Bootloader status : UNROOTABLE