Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

hp deskjet f2280 nie drukuje w kolorze tylko czarno białe

wujekmichu1 28 Feb 2014 16:15 4563 5
    wujekmichu1
    Level 2  
    witam, mam problem z drukarką hp deskjet f2280, a mianowicie nie drukuje w kolorze mimo nowego kartridza z tuszem (zamiennik) właśnie wróciła z czyszczenia różnych tam dyszek bo wiadomo mogło coś tam zaschnąć itd i mimo to drukuje tylko w czarno białym kolorze.
    Na podglądzie wydruku jest niby że bedzie kolorowe a wychodzi z drukary bez kolorów.
    Proszę o pomoc w tej sprawie
    Stan-S11
    Level 31  
    Wygląda na to że kolorowy tusz 22 ma zatkane dysze drukujące lub brak jest atramentu w pojemniku. Podmień pojemnik kolorowy.
    wujekmichu1
    Level 2  
    no niby właśnie wszystko jest ok, u człowieka co tam miał przeczyścić te różne dysze i takie tam drukowała w kolorach, czy może to być coś u mnie z lapkiem lub jakieś stare oprogramowanie albo brakuje mi nowego sterownika ?
    marek216

Level 43  
    wujekmichu1 wrote:
    może to być coś u mnie z lapkiem lub jakieś stare oprogramowanie albo brakuje mi nowego sterownika ?

Jakbyś nie miał sterownika to by wcale nie drukowało.
    Prędzej masz ustawione drukowanie w odcieniach szarości.
    wujekmichu1
    Level 2  
    raczej nie, na podglądzie wydruku jest wszystko tak jak by miało być tzn w kolorach a z drukarki wychodzi czarno białe.
    Zrobiłem właśnie ksero jakiegoś kolorowego obrazka i wyszło super kolor.
    Wygląda chyba na to że nie chce drukować stron w pdf-ie z netu w kolorze
    Stan-S11
    Level 31  
    Skoro kopiowanie w kolorze jest OK to problem z drukowaniem nie dotyczy drukarki.
    A jak wyglada drukowanie z innych programów, wydrukuj strone serwisową i rzuć jej skan aby mozna było ocenić poprawnośc druku.