Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Trafic - Renault Trafic 2DCI 90 KM 2007 r Filtr kabinowy

maki116 01 Mar 2014 11:03 16125 7
    maki116
    Level 9  
    witam
    Zakupiłem Renault Trafic , wymieniłem wszystkie filtry oprócz filtra kabinowego, nie wiem gdzie go szukać i jak się do niego dostać, może ktoś pomoże?. Gdzieś przeczytałem , że znajduje się pod maską ,ale ja go tam nie widzę.
    maki116
    Level 9  
    witam
    Dzięki kolego za schemat ,ale tam go nie ma . Musi być gdzieś wewnątrz, jak zerknę przez otwór którędy powietrze wlatuje to go widzę ale kompletnie nie wiem jak się do niego dobrać aby nic nie uszkodzić.
    milejow
    Level 43  
    Nigdzie wewnątrz, miejsce na pyłek jest we wlocie pod maską i wsadza się go po prostu na wcisk.
    pioart
    Level 38  
    maki116 wrote:
    jak zerknę przez otwór którędy powietrze wlatuje to go widzę

Skoro tam jest, to zrób zdjęcie i pokaż go.
    maki116
    Level 9  
    Kolego nie zrobię zdjęcia ,gdyż aparat nawet tego nie uchwyci ,według twojego schematu mogły się tam znajdować ,ale może w starszych modelach.Po tym jak dostałem od ciebie schemat sprawdziłem ,ale nawet nie ma starego filtra w tym miejscu.Miejsce na fitr pod maską , wg.schematu ma rogi zaokrąglone ,wkład ma proste boję się ,że nawet na wcisk nie wejdzie.

Dodano po 1 [godziny] 7 [minuty]:

Dzięki koledzy za pomoc, faktycznie miejsce usytłowanie tego filtra jest tam gdzie pisaliście ,ale się irytowałem gdyż tam nie było starego.odkręciłem obudowę i dopasowałem miejsce wkładu i jest ok.Szacuneczek
    ramsteinBLN
    Level 11  
    Kolego pod maską masz czarną obudowe i tam miesci sie filtr. Możliwe że masz obudowę pustą (ktoś go wyciągnął) ;))
    maki116
    Level 9  
    Tak kolego, wkładu w czarnej skrzyneczce w ogóle nie było i to mnie w błąd wprowadziło ,ale jest już założony i dzięki za pomoc