Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Dwa Pagery AL-812E oraz Motorola, częstotliwości

Yahoo 05 Apr 2005 18:57 1855 6
    Yahoo
    Level 20  
    Witam mam 2 różne pagery
    AL-812E chodzacy na czestotliwości 146.148 (dziala)
    drugi to Motorolka ale o czestotliwości 159.6500 (nie dziala0

Wiec mam pytanko czy ta czestotliwośc jest wazna
    jesli tak to jak to przeprogramowac?

Yahoo

PS
    prosze o jakies info w tej sprawie
    qmc
    Level 21  
    Dobry temat, bo mi w domu tez sie poniewiera pager bodajże z sieci "Puls" (kiedyś taka działała w polsce). Może można było by jakoś wykożystać te małe urządzonka :)
    kali111
    Level 14  
    Program POCSAG za pośrednictwem radia może odbierać ale i emitować sygna na pagery, ciekawe czy udało by się to odebrać na pagerze, trzeba by było chyba znać częstotliwość (to znasz) i numer?
    yes2mike
    VIP Meritorious for electroda.pl
    >"Program POCSAG za pośrednictwem radia może odbierać ale i emitować sygna na pagery"

A to nie wiedzialem, ze tym programem + radio mozna tez wysylac info na pager ;)
    Ale napewno musisz znac numer pager'a... Na 159.65 dziala do tej pory, chyba metrobip.
    Natomiast 146.148 to chyba jakis prywatny system... Kiedys cos mi sie o uszy obilo, ale niestety nie pamietam.

Szkoda, ze ten 2 pager Ci nie dziala, bo metrobip wysyla kursy walut ;) Nie wiem czy napewno oni, ale ktos wysyla.
    SQ9JYM
    Level 13  
    Chciałbym uruchomić mały system pager-owy tylko niebardzo wiem jak się do tego zabrać i czy wogule jest sens ???? może mi ktoś doradzić???
    DARRO 24
    Level 11  
    Też mam takie 2 pagery na 159.650 chciał bym je przeprogramować nawet odpłatnie jak ktoś umie potrzebuje tak zrobić żeby dwa pagery miały ten sam numer. Jak ktoś wie jak to zrobić to niech podpowie