Odnośnie podwojonych śmiogieł - to wystarczy pralkowca włożyć w ułożyskowaną tuleje -prąd wyprowadzić pierścieniami i nowoczesny generator gotowy .
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereja_genius wrote:Ssławek:Nie trzymasz tematu. Nic nie pisałem o nowoczesności i rozwiązaniach materiałowych zawieszenia motocykli. Pisałem tylko o MECHANICE SIŁ, które są zupełnie inne w zawieszeniu motocyklowym niż w wiatraku. O cvt wyraziłem się na podstawie pierwszej strony znalezionej na ten temat w necie. W życiu takimi rzeczami się nie zajmowałem. To, że akurat takie /z paskiem klinowym/ są stosowana w quadach nie ma znaczenia. Widzę, że jesteś znawcą przedmiotu, to jeszcze wyjaśnij, jak wyobrażasz sobie funkcjonowanie takiej przekładni w napędzie prądnicy. Czy tym można aktywnie regulować przełożenie/obroty, czy po jakimś wstępnym ustawieniu/wyregulowaniu reszta dzieje się sama? Przyznaję, pomysł jest intrygujący. Powodzenia, E
Ps. Jestem za tym, by ten wahacz sprawdził się w 102% jako głowica wiatraka!
wawrzyniak.ireneusz wrote:Halo.
Zrobiłem amerykankę 500W ale mam wątpliwości. Napęd S+Lenz.Nie wchodzi na obroty.Lepsza jest pompa kawitacyjna.Różnica w grzaniu wody przy tej samej mocy przy 50C ,60l/h
JESIOTR1 wrote:Do ssławek - przekładnia (CVT) dotyczy ciągłej zmiany przełożenia , a nie do napinania paska w w fiaciku 126p.
Te motocykle i inne technologie (alternatory) co Kolega proponuje do budowy i konstrukcji amatorskich źródeł energii to jest dopiero XX wiek.