Do Edek 45. Dzięki za podesłanie rysunku z rozmieszczeniem magnesów. Na wirniku w prądnicy produkcji komelu. Wiesz my to potrafimy pokleić magnesy na ukos. A oni tylko ząbki potrafią zrobić.Tylko ich bieguny są szersze. Pokrywaja większą ilośc złobków I dlatego mają mniejsze zaskoki.Zato tracą na ilości par biegunów.Oglądałem te twoje najnowsze łopatki. Fajne. Ale mają ten sam kąt natarcia w środku i na końcch. A prędkość. w tych miejscach jest rużna. Czy żle widziałem. Masz takie wąziótkie łopatki. Czy nie myślałeś żeby zrobić ich 6. Do troll81. Wiesz nie dziwię się że nie wierzysz W takie cuda. To normalne. U prawidłowo zaprogramowanego człowieka. Pomyśl jednak. czy to nie dziwne . Że np. Henderchota wypchnięto razem z wózkiem inwalidzkim z jadącego pociągu. Roberta Diesla wyrzucono za burtę statku na pełnym wzburzonym morzu. Bo rzekomo miał zagrozić swoim wynalazkiem dla silników parowych.Co zrobiono z Nikola Teslą jak skończył zywot.?Teraz Stiven Mark już 15 lat temu sprzedał swój wyn alkazek w który nie wierzysz Dla jakiejś korporacji.[musiałbym poszukać jakiej] I teraz ludzie ciągną go za język żeby coś im powiedział. A on odpisuje że musi zapytać się swojego adwokata. Czy wolno mu to powiedzieć. Zato mówi poczytajcie tę książkę tesli. I podaje tytół. Albo numer patentu tesli? czy to nie dziwne. Na filmie pokazuje ten generator na szklanym stole. Żwidać było że żaden kebelek nie jest podłączony.Potem bawią się z magnesem. I wyrażnie widać że po zbliżeniu magnesu od głośnika żarówka jaśnieje . A przy oddalaniu znowu świeci nieco ciemniej.. To chyba nie akumulator.Tam siedzi.Ale poco ja o tym wogule piszę. przecież to przypomina rozmowę dwóch daltonistów o kolorach.Którzy o tym wogule nie mają pojęcia. Ja przez wiele lat poszukuję do tego materiałów. I sporo już wiem. Ale ciągle nie wszystko.Dlatego narazie też bawię się w smigiełko.Powodzenia W zimowe wieczory. I umiarkowanych wiatrów.