witam mam pewien pomysł na budowe małej elektrowni wiatrowej mianowicie chce zbudować na dach małe turbiny i do nich podłączyć alternator do autobusu 24v 85A lub coś podobnego następnie do tego podłączyć akumulator następnie ten prąd z alternatora i akumulatora podłączyć do silnika 24v który będzie napędzał prądnice 3x220v prądu zmiennego i wtaki sposób uzyskuje stabilne obroty na prądnicy
Taki prąd chciałbym podłączyć do sieci domowej
Nie jestem fachowcem w tym temacie dlatego prosiłbym o pomoc znawców tematu o poradę czy ma taki pomysł szanse ralizacji
Oczywiście ilość turbin może być dowolna chodzi mi tylko oto że chcę wykorzystać całą energie wiatru zwłaszcza przy dużych wiatrach
Część energi chcę wykorzystać do ogrzewania domu
Dziekuje z góry za wszelkie porady .
Pod tym linkiem znajduje się spis treści dla całego tematu "Budowa małej elektrowni wiatrowej domowym sposobem cz. 1"- post Kol. 06061947
Link
Dodałem link. [Akrzy]
Taki prąd chciałbym podłączyć do sieci domowej
Nie jestem fachowcem w tym temacie dlatego prosiłbym o pomoc znawców tematu o poradę czy ma taki pomysł szanse ralizacji
Oczywiście ilość turbin może być dowolna chodzi mi tylko oto że chcę wykorzystać całą energie wiatru zwłaszcza przy dużych wiatrach
Część energi chcę wykorzystać do ogrzewania domu
Dziekuje z góry za wszelkie porady .
Pod tym linkiem znajduje się spis treści dla całego tematu "Budowa małej elektrowni wiatrowej domowym sposobem cz. 1"- post Kol. 06061947
Link
Dodałem link. [Akrzy]