Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

chrysler grand voyager 2.8crd - skrzynie biegów automatyczna dziwne objawy

Chryslergrandvoyager 08 Mar 2014 16:25 14634 9
    Chryslergrandvoyager
    Level 2  
    Witam, od 2/3 dni w moim aucie(Chrysler grand Voyager 2.8CRD 2004r.) dzieje się cos dziwnego ze skrzynia. 
    Koło prędkościomierza gdzie pokazuje na jakim biegu jestem, te wszystkie literki są w kwadratach (P R N D itp) prędkościomierz nie dziala, biegów nie przerzuca, jak próbuje wrzucić na P(parking) to wrzuca R(wsteczny) a byłem w salonie Jeep, Lancia, Fiat to pod łączyli go pod komputer i nie wyszedł żaden błąd. Z góry dziekuje za pomoc.
    archeolog
    Level 16  
    A jak z olejm i filtrami ?
    Chryslergrandvoyager
    Level 2  
    Wszystkie oleje i filtry są na bieżąco wymieniane

Dodano po 27 [minuty]:

Chciałem jeszcze dodać ze jak się wżuca wsteczny to światła wsteczne przestały działać równocześnie jak były problemy ze skrzynią
    milejow
    Level 43  
    Problem z pozycjonerem na skrzyni i czujnikiem prędkości pojazdu- albo kablownią.
    2008 Voyager 2.8 crd
    Level 9  
    Uszanowanie wszystkim i mam pytanie. czy temat zostal zakonczony i problem rozwiazany?
    Pytam bo mialem podobny problem i po kilku resetach (przez odlaczenie akumulatora) problem ustal ale w miedzy czasie tez zauwazylem mokre kable przy dojsciu do kompa i osuszylem i zabezpieczylem ( komp przy nadkolu za lampa) ale pojawil sie nowy ze skrzynia
    albo sie blokuje na 2 albo lekko szarpie z 1/2 i 3/4 jakies pomysly ???? bede wdzieczny.
    robertjn
    Level 2  
    witam.CHRYSLER VOYAGER.BLEDNE NA TABLICY ZWIAZANE ZE SKRZYNIA TYLKO I WYLACZNIE.1SKRZYNKA BEZPIECZNIKOW SNIEDZIEJE OD DOLU(WYCZYSCIC I ZABESPIECZYC).2STYKI COMPUTERA(WYCZYSCIC I ZABESPIECZYC) 3.MODUL NA SKRZYNI TEZ MOZLIWE.Nie ma to nic wspolnego z olejami.Byly przypadki wymian skrzyn w serwisach w USA no i skrzynia nowa a problem ten sam.najczesciej skrzynka bezpiecznikow,brak poloczenia elektrycznego pomiedzy kompami modulami z winy bezpiecznikow.Po drugie co ma olej w skrzyni do elektroniki na tablicy.diekuje Robert.
    SANVET
    Level 1  
    Witam,
    Mój chrysler grand voyager 2.8 crd 2005 ma podobne objawy.

Czy dało si e rozwiązać ten problem.
    Jeśli tak to proszę o namiar na mechanika

Dodano po 1 [minuty]:

@Chryslergrandvoyager
    Witam, czy udało się rozwiązać problem. Mam podobne objawy.
    sebastian1780
    Level 1  
    Witam serdecznie. Od 2 tygodni walczyłem z takim samym problemem. Z dnia na dzień skrzynia weszła w tryb awaryjny... Predkościomierz nie działał, tylko jeden bieg do przodu i wsteczny. Po podłączeniu DRB III nie wyszedł żaden błąd. Wymieniłem olej i filtry w skrzyni, czujniki wejścia i wyjścia prędkości w skrzyni. Sprawdzilem całą kablownię... Nadal to samo... Przez moje wojaże warsztatowe, rozładował się akumulator. Po naładowaniu problem sam się rozwiązał... Samochód wrócił do życia, choć już "psełdomechanicy" chcieli wymieniać skrzynię.
    TraMa
    Level 1  
    Witam, miałem podoby objaw (Chrysler T&C 2007, 3.6L) okazało się, że przez pękniętą wtyczke komputera silnika (obok lewego nadkola, komputer silnika mocowany bezposrednio do podłużnicy) przesączyła się woda. Komputer zwariował, z wyświetlacza zniknęła "obwódka" wskaźnika biegu. Nic się nie dało zrobić. Po uszczelnieniu wtyczki od 2 lat nic sie nie dzieje.

Marcin
    askhome
    Level 9  
    U mnie to samo. Wszystkie oznaczone biegi w kwadratowych obwódkach. Okazało się że klemy na akumulatorze źle stykają. Oczyszczone, dokrecone i jak ręką odjąć.. Pozdrawiam