Witam, mam dość nietypowy problem. Otóż w pewnej sieci, nazwijmy ją Sieć 1(10 Mb/s) wszystko działa w porządku. Jednak, gdy połączę laptopa(Samsung RF511) z inną Siecią 2(20 Mb/s) prędkość nagle drastycznie spada wyłącznie na moim komputerze. Na innych jest normalnie(~19 Mb/s) podczas gdy na moim zwykle około 1Mb/s. Dodam, że podczas pomiaru speedtestem, prędkość na początku skacze do ~4Mb/s, by spaść do w/w wyniku. Ogólne odczucie to tak jakby prędkość 'skakała'. Jest to internet z Vectry, router cisco. Jakieś złośliwe oprogramowanie raczej odrzucam, bo jednak w Sieci 1 prędkość jest prawidłowa. Router był resetowany, jednak dalej to samo. Dodam, że mierzyłem także prędkość na telefonie HTC Desire S. Tam bywało różnie, czasem pokazuje wartości ~1Mb/s a czasem te prawie 20Mb/s, ale to pewnie wina telefonu, czy coś. Wracając do komputera, wykluczam też słaby sygnał Internetu, bo plasuje się na poziomie 70%-80%. Problem z łączem zaczął się nagle. Pewnego dnia po prostu zaczął tak chodzić i tak już zostało... Nie mam pomysłów jak to rozwikłać, proszę o pomoc.
Z góry dzięki