Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Renault Scenic I 1.6, 98 rok - Nie odpala, zapalona kontrolka "zygzak"

10 Mar 2014 14:49 3612 3
  • Poziom 7  
    Witam,

    szukam osób, które miały podobny lub ten sam problem z autem.
    W aucie od kiedy pamiętam wyświetlała się kontrolka z problemem elektryki (pomarańczowy zygzak), jednak mimo to, auto jeździło z tą kontrolką. Przy odpalaniu obroty są bardzo nierówne (nie ma tej kontrolki), ale po przygazowaniu kontrolka (zygzak) zapala się i auto pracuje równiutko.
    Wymieniłem sondę Lambda, nic nie zmieniło. Auto odpalało zawsze, nawet w zimę, tylko trzeba było pogazować chwilę, by wszedł na równe obroty.
    Teraz natomiast auto zapala, wtedy jak mu się chce. Każdego ranka muszę kręcić z 20 min. Samostart nie pomaga, problem jest gdzieś indziej. Jednak jak już zapali, to nawet po kilku godzinnym postoju, pali na dotyk. Oczywiście jak wcześniej napisałem, pali, ale ta kontrolka się świeci.
    Po podłączeniu pod kompa, pokazało 2 błędy, w tej chwili nie pamiętam dokładnie jakie, ale wieczorem spojrzę jeszcze raz to dopiszę.
    Pamiętam, że jeden z nich to coś z ciśnieniem powietrza (czujnik ciśnienia powietrza).
    Czy ktoś z Was może pomóc? Gdzie mogę jeszcze szukać usterki? Może ktoś już to przechodził?
  • Poziom 34  
    poprawna diagnoza ze znajomoscia parametorw prawde ci powie.
  • Poziom 43  
    Pęknięty wężyk od MAP-a?????
  • Poziom 7  
    Temat zamykam :) Problem rozwiązany. To jednak był czujnik.