Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mechanika i budowa maszyn

korab123 10 Mar 2014 16:21 2199 3
    korab123
    Level 9  
    Witam. W tym roku muszę podjąć decyzję dotyczącą studiów. Zastanawiam się nad kierunkami mechanika i bydowa maszyn, automatyka i robotyka, mechatronika. Moim celem jest otworzenie wlasnej firmy po skonczeniu studiow, mam pytanie po ktorym kierunku bede mogl otworzyc wlasna firme za powiedzmy 80 tys i jako to może być działalność ?

Pozdrawiam
    buczo11
    Level 28  
    Witam!
    korab123 wrote:
    mam pytanie po ktorym kierunku bede mogl otworzyc wlasna firme za powiedzmy 80 tys i jako to może być działalność ?

Wszystko zależy od tego w czym czujesz się mocny i czym chciałbyś się zajmować. Tak na marginesie, studia nie są niezbędne do tego, aby otworzyć firmę.
    sad_madman
    Level 27  
    Niestety już jakiś czas upłynął od opublikowania tego postu ale jednak chciałbym wtrącić swoje trzy grosze. Dla mnie temat jest po prostu kuriozalny.
    Po pierwsze to oczywiste jest, że do założenia firmy nie trzeba kończyć studiów. Nie wiem dlaczego autor myśli, że zdobędzie tam taką wiedzę. Jeżeli nawet chodzi o wiedzę typowo techniczną to pierwsza praca wywróci ją do góry nogami.
    Po drugie - "chcę założyć firmę ale nie wiem jaką - jest to jakaś plaga ostatnich czasów gdzie słychać tylko marzenia.
    korab123
    Level 9  
    Nie zrozumiałeś mnie, doskonale wiem, że firmę można założyć bez wykształcenia. Chodzi mi o to, że chcę skończyć studia po których będę mógł założyć firmę zgodną z kierunkiem np: automatyka ---> firma tworząca systemy inteligentnego domu itp.
    Mam pytanie jakie są możliwości biznesów do 80 tys zł które odpowiadając kierunkom: MiBM oraz automatyka.

PS
    Interesuje się motoryzacją i fajnie gdybym mógł w przyszłości pracować w tej branży.