Zakupiłem taki oto kabelek na portalu aukcyjnym "RENAULT Dacia INTERFEJS dla DDT2000 + VAG KKL PL" oferujący :
Dodatkowo jest jeszcze w zestawie oprogramowanie :
K-LINE Grupa VW 1988 - 2004 - Polski VAG , VAG-COM , VCDS lite , VW TOOL, GM TOOL
Zainstalowałem sterownik, ustawiony na com 1, reszta ustawień domyślnie, niestety w DDT2000 po wybraniu z bazy ecus nissana almere, nie mogę wczytać parametrów z komputera samochodu, brak połączenia "Com error (No reply for request '81' (retry count = 3)) " .
System mam win 7 64bit, oraz 2 laptop z win xp 32bit. Stacyjka w samochodzie na pozycji 2. Ktoś mi pomoże w skonfigurowaniu tego połączenia?. Pozdrawiam!
Quote:Interfejs obsługuje modele na K-LINE Grupa RENAULT 1997 - 2007
RENAULT: Avantime, Clio, Espace IV, Kangoo, Laguna, Laguna II, Modus,
Megane & Scenic, Megane II, Master, Mascott, Safrane, Traffic, Twingo, VelStatis
NISSAN: Almera, March-Micra, Primera
DACIA: Logan, Nova
Diagnostyka:
Wszystkie dostępne moduły: silnik , automatyczna skrzynie biegów , ABS , ESP , Immobilizer, AIRBAG, alarm, klimatyzacje itd.
Pozwala na:
- odczytywanie zarejestrowanych kodów błędów (DTC)
- kasowanie kodów oraz kontrolki "check engine" (MIL)
- diagnoza elementów wykonawczych typu przepustnice zawory, czujniki
- dynamiczne sprawdzenie zapłonu, dawki rozruchowej,
- odczytać parametry pracy samochodu
- sprawdzenie kondycji silnika na podstawie zużycia poszczególnych cylindrów czyli
różnicy w dawkach paliwa dozowanych przez komputer na poszczególne cylindry,
aby silnik równo pracował na biegu jałowym.
- pomiary parametrów pojazdu - mocy i przyspieszenia
Oprogramowanie:
DDT 2000
Dodatkowo jest jeszcze w zestawie oprogramowanie :
K-LINE Grupa VW 1988 - 2004 - Polski VAG , VAG-COM , VCDS lite , VW TOOL, GM TOOL
Zainstalowałem sterownik, ustawiony na com 1, reszta ustawień domyślnie, niestety w DDT2000 po wybraniu z bazy ecus nissana almere, nie mogę wczytać parametrów z komputera samochodu, brak połączenia "Com error (No reply for request '81' (retry count = 3)) " .
System mam win 7 64bit, oraz 2 laptop z win xp 32bit. Stacyjka w samochodzie na pozycji 2. Ktoś mi pomoże w skonfigurowaniu tego połączenia?. Pozdrawiam!