Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

zmywarka Miele G643 VI Plus

zlo88 11 Mar 2014 12:42 1359 4
  • #1 11 Mar 2014 12:42
    zlo88
    Poziom 2  

    Witam! Mam problem ze zmywarką firmy Miele. Po uruchomieniu wylewa wodę, próbuje nabrać nową lecz po 2sek. przestaje i zaczyna mrugać kontrolka Entree/Vidange (wstęp/spustowy) -mruga 5 razy, po czym znów próbuje nabierać wodę, robi to kilkakrotnie. Może ktoś spotkał się z podobnym problemem. Dzięki za podpowiedź.

    0 4
  • #2 19 Mar 2014 23:57
    dymbol1992
    Poziom 18  

    Jako pierwsze sprawdź kran z wody czy tam nie leży problem. Odkręć wąż i sprawdź czy woda leci. Jeżeli tak to sprawdź Aquastop - w tym celu przykręć wąż zpowrotem do kranu i wystartuj zmywarkę zaraz po odpompywaniu wody powinieneś poczuć na tej szarej skrzynce że lekko wibruje, jeżeli nie oznacza to że jest do wymiany

    0
  • #3 24 Mar 2014 12:01
    zlo88
    Poziom 2  

    Elektrozawór sprawny- jak pisałem wcześniej próbuje nabrać, lecz po 2sek. przestaje -mruga kontrolka Entree/Vidange 5 razy i znów próbuje nabrać wodę... i tak w kółko.

    0
  • #4 24 Mar 2014 14:00
    dymbol1992
    Poziom 18  

    Sprawdziłeś Aquastop?

    0
  • #5 27 Mar 2014 15:37
    zlo88
    Poziom 2  

    Witam , założony był na próbę nowy elektrozawór (on jest chyba z aquastop), za pierwszym razem ruszyła ale za kolejnym razem pojawił się ten sam błąd ponownie.

    0