Witam
Posiadam światła do jazdy dziennej z Audi S6 C6.
Aby wykorzystać w pełni ich funkcjonalność potrzebny jest moduł sterujący.
Znalazłem i zmontowałem Układ PWM według schematu znalezionego w sieci.
Całość na stronie:
http://www.passatplus.de/umbauteile/audi-s6-tfl/index.htm
Wszystko działa jak należy, do obsługi dwóch lamp wystarczy jeden układ.
Niedawno znalazłem na portalu aukcyjnym układ który jest oparty na tej samej zasadzie, lecz posiada dodatkową funkcję. Przygasanie świateł dziennych przy włączeniu kierunkowskazu. Sprzedawane jest to w komplecie 2szt czyli każda lampa ma swój układ.
I moje pytanie jest takie: w jaki sposób przerobić lub co dołożyć do mojego układu aby uzyskać funkcję przygasania po włączeniu kierunkowskazu.
Na pewno będą musiały być dwa układy do każdej lampy z osobna.
Musiało by to być coś takiego, co z sygnału impulsowego kierunkowskazu zamieni w stały sygnał, a po wyłączeniu kierunku rozłączy sygnał.
Mam nadzieję że opisałem zrozumiale o co mi chodzi.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Posiadam światła do jazdy dziennej z Audi S6 C6.
Aby wykorzystać w pełni ich funkcjonalność potrzebny jest moduł sterujący.
Znalazłem i zmontowałem Układ PWM według schematu znalezionego w sieci.

Całość na stronie:
http://www.passatplus.de/umbauteile/audi-s6-tfl/index.htm
Wszystko działa jak należy, do obsługi dwóch lamp wystarczy jeden układ.
Niedawno znalazłem na portalu aukcyjnym układ który jest oparty na tej samej zasadzie, lecz posiada dodatkową funkcję. Przygasanie świateł dziennych przy włączeniu kierunkowskazu. Sprzedawane jest to w komplecie 2szt czyli każda lampa ma swój układ.
I moje pytanie jest takie: w jaki sposób przerobić lub co dołożyć do mojego układu aby uzyskać funkcję przygasania po włączeniu kierunkowskazu.
Na pewno będą musiały być dwa układy do każdej lampy z osobna.
Musiało by to być coś takiego, co z sygnału impulsowego kierunkowskazu zamieni w stały sygnał, a po wyłączeniu kierunku rozłączy sygnał.
Mam nadzieję że opisałem zrozumiale o co mi chodzi.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.