Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Audi navigation plus rns-e. Nie czyta płyt dvd

pitbull711 13 Mar 2014 19:38 7365 4
    pitbull711
    Level 10  
    Witam. Szukam pomocy odnośnie wyżej wymienionego sprzętu otóż nie czyta płyt dvd. Zmieniarka działa wszystkie 6 cd czyta a tej w navigacji nie chce przez co nie moge wczytać map z płyty. nie wymiem od kiedy to sie dzieje ponieważ juz kupiłem w takim stanie auto.
    tolo
    Level 34  
    Prawdopodobnie do wymiany lub ewentualnego czyszczenia laser.
    kefinek93
    Level 9  
    kupiłem auto z ta nawigacja byłem przekonany ze czytnik płyt dvd nie działa lecz oststnio chcac miec polskie menu włozyłem płyte z plikami do instalacji i okazało sie ze bez problemu odczytało zawartosc płyty i dodało jezyk polski do listy, teraz pojawia sie pytanie czemu nichce odczytać oryginalnej płyty z mapą Version 2005_1.
    Gdy załaduje płyte do napędu komputera to wyswietla mi sie zawartość a navigacja tylko pokazuje ze brak płyty i póżniej ze zle włożona
    pozdrawiam
    tolo
    Level 34  
    Orignalna płyta z mapami jest dwuwarstwowa i do odczytania potrzebna jest wiązka lasera bardziej skupiona i o większej mocy, płyta z językiem zapewne była płytą dvd, a tu "wymagania" są troszkę mniejsze i dlatego laser ją odczytał.
    kefinek93
    Level 9  
    Dziekuje za odpowiedz

Ta usterke da sie samemu naprawic czy trzeba oddac do jakiegos serwisu?

Mam jeszcze jedno pytanie
    Dostałem wielofunkcyja kierownice, taka jak sa montowane w Audi a4 b7 zamieniłem ja ze zwykła i chciałbym obsługiwac z niej własnie to radio lecz nie wiem czy trzeba cos dodatkowo podłączyc w radiu a może w ustawieniach pogrzebac ???