Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Canon pixma mp 230 - Zły wskaźnik stanu tuszu

elpistolero97 16 Mar 2014 18:50 3360 8
phoenixcontact
    elpistolero97
    Level 8  
    Witam mam problem z drukarką canon mp pixma 230 otóż ostatnio skończyły mi się tusze które miałem dołączone przy zakupie drukarki (były to tusze testowe nabite tylko w 30%) dlatego ostatnio poszedłem napełnić czarny tuż. Teraz gdy go włożyłem do drukarki to wskaźnik stanu tuszu na komputerze pokazuje mi 0 tak jakby nie było tuszu w kasetce. Na drukarce kontrolki z tuszem są włączone czyli tak jakby był on pusty.
    Co mam zrobić aby to naprawić?
  • phoenixcontact
    Dżewo
    Level 10  
    Po włączeniu urządzenia przytrzymaj przycisk stop przez ~5 sekund. Prawdopodobnie będziesz musiał wykonać to 2x, gdyż obydwa kartridże były puste.
  • phoenixcontact
    elpistolero97
    Level 8  
    Niestety po tym zabiegu na drukarce już nie świecą się te dwie kontrolki ale zamiast tego świeci sie kontrolka alarmowa
    Dżewo
    Level 10  
    A co pokazuje monitor stanu?
    elpistolero97
    Level 8  
    Że obydwa sa puste o ile kolor owszem jest pusty ale czarny został nabity.
    Dżewo
    Level 10  
    A istnieje możliwość wydrukowania czegokolwiek? Czy sprzęt przyjmie polecenie wydruku?
    elpistolero97
    Level 8  
    Canon pixma mp 230 - Zły wskaźnik stanu tuszu
    Na razie jest tak i drukukuje
    Dżewo
    Level 10  
    Z tego co się orientuję to tak to powinno wyglądać. Sprzęt będzie zgłaszał nieznany poziom tuszu, ale będzie zezwalał na wydruk. Jeżeli przeszkadza ci monitor stanu to możesz spróbować go wyłączyć (niektóre urządzenia na to pozwalają). Sprawdź dostępne opcje w menu sterownika.
    elpistolero97
    Level 8  
    Dzięki za pomoc niestety jedyne co mogę robić na zamiennikach to tylko drukować. Skanować się nie da...