Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Opel Corsa - Cd30 włącza się i wyłącza

pawel klepacz 17 Mar 2014 13:12 3054 7
    pawel klepacz
    Level 2  
    Witam.
    Dziwny problem napotkałem w swoim radyjku - niestety nie odnalazłem podobnej usterki,
    Radyjko włącza się i wyłącza samoczynnie - wyświetlacz działa, stacja jakaś tam jest wyświetlana ale zanika dźwięk (słychać charakterystyczne strzelanie w głośnikach).
    Czasami załączy się na dłużej, ale jak się coś ruszy to problem powraca.

Kupiłem używkę i okazuje się, że po podłączeniu to samo.
    Kabelek od wyciszenia telefonu usunąłem.
    Czy ktoś może rozwiązywał taki problem?
    Czy przyczyną może być komputer samochodowy?
    btomko
    Level 34  
    A może tak sprawdzisz na początek podłączenia głośników, czy któryś kabel nie jest luźny, nie przetarty, to na początek.
    pawel klepacz
    Level 2  
    wszystki kable sa ok.
    jeszcze dziwna rzecz to ze cd nie chcial polknac plyty, jak to zrobil to radio sie zablowkowalo na funkcji "no cd" i probowal ja odtworzyc ale bezskutecznie. nie mozna bylo plyty odzyskac, po jakiejs godzinie mielenia wyplul plyte, ponownie wsadzona gralo
    radio czasami gra godzine, dwie, wystarczy jednap cos przelaczyc, podglosnic i znowu to samo - jest dzwiek nie ma , jest nie ma...
    wolf16
    Level 20  
    Jak wyciągniesz radio to od góry jest naklejka zaczyna się od fdxxxx jesli jest mniejszy od fd0506 to radio jest z wadliwej serii.
    pawel klepacz
    Level 2  
    jest wyzsze fd0906
    tylko dziwi mnie fakt ze kupione uzywane takie samo zachowywalo sie dokladnie jak moje
    wolf16
    Level 20  
    Napisz dokładniej co to za auto który rocznik jaka wersja. Czy w tym aucie było oryginalnie zainstalowane cd30?
    pawel klepacz
    Level 2  
    tak, od nowosci, rok 2006, radyjko cd30 mp3
    nigdy nie wyciagane nie naprawiane
    wolf16
    Level 20  
    Czy robiłeś diagnostykę auta? Były jakieś błędy?