Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Kupię] Czy warto kupić i co wybrać. Jaka drukarka laserowa?

w1941s 17 Mar 2014 18:10 2295 13
phoenixcontact
    w1941s
    Level 14  
    Witam, nie wiem którą drukarkę wybrać, a mianowicie która się bardziej opłaca? Czytałem że w hp laserjet 2200 pada laser, natomiast w hp lj 1300 często do wymiany jest folia grzałki. I czy warto brać drukarki poleasingowe, jak to z nimi jest? Dodam, że drukarkę chcę do drukowania na papierze kredowym, często używana nie będzie :).

Oto znalezione drukarki:
    hp laserjet 1300
    hp laserjet 2200
  • phoenixcontact
    rradi
    Level 19  
    To są modele sprzed kilkunastu lat z nieznanym przebiegiem, który może oscylować nawet w granicach miliona stron. Moim zdaniem ogólnie nie ma sensu kupno poleasingowych drukarek, bo z reguły taki sprzęt swoje najlepsze lata ma już za sobą.
  • phoenixcontact
    Anonymous
    Level 1  
    w1941s
    Level 14  
    Już po ptokach :), kupiłem hp lj 2100 za 135zł, niby przebieg 5500, ale pewnie zerowana.
    rradi
    Level 19  
    To zależy. Jeśli była używana prywatnie, to są ludzie, którzy przez całe życie tyle nie wydrukowali.
    Powinna posłużyć jeszcze dłuższy czas.
    w1941s
    Level 14  
    Zobaczymy jak to wygląda jak przyjdzie, sprzedawca powiedział, że nic nie zerował a numer seryjny zgadza się z elektroniką. Zrobił przegląd i konserwacje, oraz wymienił rolki poboru papieru i separator kartek.
    Anonymous
    Level 1  
    w1941s
    Level 14  
    Główny cel to druk na papier kredowy do płytek PCB. Czasem jakiś papier. Jak przekroczę 50-100 stron na miesiąc to będzie dobrze :P.
    w1941s
    Level 14  
    Drukarka dotarła, ładnie pobiera papier, tylko zastanawia mnie jedno dlaczego druk jest ciemniejszy na brzegach np. figur geometrycznych a w środku troszkę jaśniejszy?
    Imprimarex
    Level 24  
    Najprawdopodobniej masz zużyty toner, a konkretniej bęben.
    w1941s
    Level 14  
    A to nie jest czasem tak, że jak się toner kończy to po całości jest jasny wydruk? Bo nie wiem czy dosypywać, czy kupić cały cartridge.
    wojtekflis
    Level 19  
    możesz wyjąć cartridge i przetrzepać go trochę;) Ja tak robiłem w hp. Toner się rozpylił w środku i potem dalej równo drukowała alr to był znak że za kilkadziesiąt stron trzeba kupić nowy toner ;)
    w1941s
    Level 14  
    Zrobiłem tak i to samo. Myślę, że kupie nowy cartridge (zamiennik) :).