Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Przycinające się filmy online

Kamil131010 20 Mar 2014 16:27 15882 16
  • #1 20 Mar 2014 16:27
    Kamil131010
    Poziom 13  

    Witam, problem dotyczy tylko i wyłącznie strony cda, ponieważ filmy które oglądam przycinają się dość znacznie a w dodatku nie wiem czemu flash używa prawie 100% procesora, dodam że na innych przeglądarkach się to nie dzieje jak również na innych stronach np na youtube filmy "chodzą" płynnie, aktualizowałem flash'a, wirusów raczej nie mam, skanowałem antywirusem, usuwałem ciasteczka, robiłem wszystko co znalazłem na ten temat w internecie, urządzenie to Asus EEE PC windows 7 ultimate, 2GB pamięci, łącze internetowe 1mb/s.

    0 16
  • #2 20 Mar 2014 16:36
    2303692
    Usunięty  
  • #3 20 Mar 2014 17:44
    Kamil131010
    Poziom 13  

    Mozilla Firefox dodam że aktualizowałem ją i to się dzieje tylko na tej przeglądarce i na tej stronie cda.pl

    0
  • #4 21 Mar 2014 16:58
    aikman
    Poziom 7  

    Witam mam ten sam problem i to jest wina przegladarki i flasha na 100%

    Prosze o rade jaka najlepsza przegladarka i wersja programu Adobe Flash Player jest najbardziej komaptybilna z tym sprżetem co podałem.Tylko problem jest z filmikami na YT oraz na Facebook'u

    Windows XP SP 3

    Intel Pentium 4 CPU 2,40 Ghz

    2 GB RAM

    Radeon 9600 pro series

    internet - siec osiedlowa lan 8-12 MB dziala dobrze :)

    Proszę o pomoc bo już męcze się z tym problemem jakis czas

    0
  • #5 21 Mar 2014 17:31
    safbot1st
    Poziom 43  

    Wykonaj ccleaner z czyszczeniem wszelkich cache firefoxa oraz odpal pofilaktycznie:
    adwcleaner
    mbam
    cureit

    ewentualnie przeinstaluj:
    firefox
    directx
    flash
    stery grafiki

    Kamil131010 napisał:
    w dodatku nie wiem czemu flash używa prawie 100% procesora

    Wg mnie wirusik, albo brak akceleracji sprzętowej?
    Sprawdź jeszcze w chromie/operze.

    -1
  • #6 21 Mar 2014 23:28
    Kamil131010
    Poziom 13  

    dzisiaj nawet format zrobiłem czyściutki system, ledwo zainstalowałem przeglądarkę i flasha i dalej to samo, na świeżo zainstalowanym systemie, jakiś czas temu tego nie miałem, flash pobiera prawie 100% można nawet powiedzieć że 100 spadnie tam do 98 ale z powrotem wraca na 100% naprawdę nie wiem co robić czego to jest wina na pewno nie wirus, problem może leżeć tylko we flashu ale jak go zlikwidować to już naprawdę nie wiem, proszę o jakieś rady, Pozdrawiam

    0
  • #7 22 Mar 2014 00:43
    Januszf777
    Poziom 27  

    Witaj.
    I chyba sam sobie odpowiedziałeś:

    Kamil131010 napisał:
    łącze internetowe 1mb/s.

    1
  • #8 22 Mar 2014 09:42
    Kamil131010
    Poziom 13  

    no raczej nie, bo jakiś czas temu wszystko normalnie działało, a już napisałem że na youtube wszystko chodzi ok, i na innej przeglądarce także wina leży w flashplayerze tylko nie wiem jak naprawić, nawet ustawiałem priorytety w menedżerze zadań itp.

    0
  • #9 22 Mar 2014 10:21
    kasiunia7777
    Poziom 39  

    Kamil131010 napisał:
    Asus EEE PC

    Jak masz tam procesor intel atom to nie ma nic dziwnego w tym, że ci we flashu nie wyrabia. To są bardzo kiepskie procesory, one nie nadają się do flasha mają wydajność 1 rdzeniowych celeronów sprzed 10lat.
    Do tego daj zrzut z Crystal Disc Info.

    Dodano po 1 [minuty]:

    Łącze internetowe nie jest szybkie ale do filmów w 360p wystarczy.
    Zobacz też czy ci na HD nie przeskakuje jakość, bo twój netbook nie poradzi sobie z HD we flashu max to 360p.

    -1
  • #10 22 Mar 2014 10:39
    safbot1st
    Poziom 43  

    Kamil131010 napisał:
    no raczej nie, bo jakiś czas temu wszystko normalnie działało, a już napisałem że na youtube wszystko chodzi ok, i na innej przeglądarce także wina leży w flashplayerze tylko nie wiem jak naprawić, nawet ustawiałem priorytety w menedżerze zadań itp.

    W pewnym momencie musiałem zrezygnować z chrome i przejść na mozillę z takiego właśnie powodu. Rozwiązania nie znalazłem. :(

    Dodano po 2 [minuty]:

    Kamil131010 napisał:
    jakiś czas temu tego nie miałem

    Koledzy, zostawmy łącze i procesor w spokoju.
    Kolega wyraźnie pisze, że filmy się nie cięły, a w innej przeglądarce w dalszym ciągu się nie tną.
    Ewidentnie jest to kwestia jakichś ustawień mozilli (akceleracji wideo???).

    1
  • #11 22 Mar 2014 13:11
    kasiunia7777
    Poziom 39  

    Model procesora jest dość ważny.
    Łącze 1Mb jest wystarczające jak nie do filmów HD.

    Co do strony cda.pl to ja tam też mam dość wysokie użycie cpu (ale nie 100%), na youtube porównywając mam duże mniejsze. Myślę, że ta strona tak poprostu ma, jest cięższa.
    Filmy na cda są chyba w 360p, w cda podczas odtwarzania filmu mam użycie cpu w granicach 35-50%.
    Na youtube odtwarzając film w 360P użycie cpu mam w granicach 12-25%.
    Więc różnica jest między stronami. Sprawdzane na Operze.

    Dodano po 7 [minuty]:

    Teraz sprawdziłam jak wygląda sprawa z cda na firefoxie i jestem przerażona tam użycie cpu mam aż 70-80%. Coś jest nie tak z firefoxem, albo strona cda jest niedopracowana przez programistów.
    Użycie cpu na youtube w firefoxie wygląda podobnie jak na operze.
    To coś z cda jest nie tak.
    Mój cpu to intel dual core t3200.

    Dodano po 3 [minuty]:

    Więc jeżeli masz bardzo słaby procesor (też w sumie szybkiego nie mam) to może ci tu nie wyrobić i przycinać, ale jednak na operze użycie cpu na stronie cda jest mniejsze, niż na firefoxie.

    0
  • #12 22 Mar 2014 13:44
    Kamil131010
    Poziom 13  

    sprawa wygląda tak, że przełączyłem na tryb awaryjny odpaliłem IE i filmy chodzą bosko, tak jak powinny, myślę że tu jednak chodzi o procesy pracujące w tle + jeszcze flash player który zżera mi proca, myślę jednak aby powyłączać parę procesów i wtedy zobaczymy czy będzie poprawa.

    1
  • #13 22 Mar 2014 13:51
    kasiunia7777
    Poziom 39  

    Ale jak by nie było jednak strona cda jest trochę ciężka niestety.

    Kamil131010 napisał:
    skanowałem antywirusem,

    Jakim?
    Zrób skany Malwarebytes Anti Malware (skan pełny) i ADW Cleaner to jak dla mnie i innych tu forumowiczów dwa najskuteczniejsze narzędzia.
    Pokaż co masz w starcie systemu msconfig załadka uruchamianie.
    Zrzut z crystal disc info też się przyda.
    Defragmentacje dysku także nie zaszkodzi zrobić.

    0
  • #14 22 Mar 2014 13:55
    Kamil131010
    Poziom 13  

    Jak by nie było trochę się znam na informatyce, po raz pierwszy się z takim problemem spotkałem, wiem jakimi programami skanować komputer, wszystko co było możliwe zrobiłem, ale na to wygląda że na IE normalnie filmy na cda.pl "chodzą" bez problemu, jeszcze pokombinuję i dam znać co i jak :D, pozdrawiam, i dzięki za każde info od was, a tak po za tym co ma defragmentacja dysku do filmików online :D jak wyżej napisałem że ledwo co postawiłem system od nowa :D bez żadnych programów prócz sterowników i przeglądarki :D

    0
  • #15 22 Mar 2014 17:43
    kasiunia7777
    Poziom 39  

    U mnie na wszystkich przeglądarkach chodzi normalnie i nie tnie, ale jednak na cda w firefoxie użycie cpu jest dość spore.

    Kamil131010 napisał:
    a tak po za tym co ma defragmentacja dysku do filmików online

    Nigdy nie zaszkodzi a i wykonuj ją regularnie.
    Długo na zrzuty trzeba czekać i na to jaki masz model procesora? A zresztą co mnie to obchodzi siedzę tu i za darmo pomagam, o coś prosić to trudno podać informacje jak nie to nie.

    0
  • #16 22 Mar 2014 23:40
    Sektorek14
    Poziom 9  

    Mam tak samo, filmy tną się na facebooku i innych takich stronach, oprócz youtube.. używam Mozilli Firefox 28.0

    0
  • #17 23 Mar 2014 11:42
    Kamil131010
    Poziom 13  

    rozwiązałem problem używając starszej mozilli i starszego flash playera przy czym obniżyłem priorytety w menedżerze zadań

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo