Wystarczy dobrze przeczyścić gniazda kabli pomiarowych dla zakresu A i mA/uA .
Celem uzupełnienia:
W multimetrach BRYMEN z funkcją "Beep-Jack™ Input Warning ", gniazda na zakresach A i mA/uA mają budowę "dzieloną" w celu możliwości wykrycia czy przewód pomiarowy jest włożony w gniazdo. Jeżeli gniazda są zabrudzone np. kurzem, a to tego jest wilgoć. Miernik wtedy może pokazać błąd "InEr".
W żadnej instrukcji mierników BRYMEN którą przeczytałem a tym bardziej multimetru 811a nie ma wzmianki:
" Meter works down to 4.0V where it says "InEr", battery symbol show at 6.7V."
za to jest:
" The meter beeps as well as displays “InEr” to warn the user against possible damage to the meter due to improper connections to the A, mA, or A input jacks when other function (like voltage function) is selected. "
Przeprowadziłem test z miernikiem BM857. Przy napięciu ok. 7 V zostaje wyświetlony się symbol rozładowanej baterii. Dalej zmniejszając zasilanie wyświetlacz miernika gaśnie bez komunikatu "InErr".
W sieci wyszukałem jeden przepadek, gdzie użytkownikowi komunikat "InErr" wyświetlił się przy wykonywaniu pomiaru na zakresie "ciągłości, buzzer", przy jednoczesnym wyświetleniu ikony o niskim napięciu baterii w mierniku BM869s. W multimetrze BM857 takie zjawisko nie występuje.
https://www.youtube.com/watch?v=R9YlPiMnOmA
W instrukcji tego miernika (BM869s) jest tylko wzmianka o błędzie "InErr" którą przytoczyłem wyżej . W tym przypadku jeżeli przy wyświetlonym symbolu rozładowania baterii pojawia się komunikat "InErr". Oczywistym jest że należy wymienić baterie.