Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

PS3 - PS3 HDMI nie działa, brak obrazu

bartek666 26 Mar 2014 11:17 46347 16
    bartek666
    Level 10  
    Moje PS3 przestało wyświetlać obraz poprzez kabel HDMI. Inne urządzenia na tych kablach dzuałają zreszta konsola po podłączeniu do innego tv chodź normalnie. Ale tv tez jest ok bo dekoder, laptop itp chodzą normalnie poprzez HDMI. Tv widzi konsole ale nic po za tym się nie dzieje!!! Dołączam film z uruchamianiem konsoli podłączonej do tv!
    Proszę o pomoc i z góry dzięki za pomoc

Link: http://youtu.be/1HXDryoJ8IE
    bartek666
    Level 10  
    Jak zrobić ten "reset" ?

Dodano po 2 [minuty]:

Ale dziwne tez jest to że na jednym tv działa a na moim nie 😡
    bartek666
    Level 10  
    Właśnie nie bo na tym samym kablu HDMI działa laptop dekoder itp. A konsola nie! Próbowałem zmieniać wejścia i na żadnym konsola nie wyświetla obrazu a wszystkie inne urządzenia działają! Czytałem sporo już o tym i nigdzie nie znalazłem nic podobnego 😞

Dodano po 2 [minuty]:

A i tv widzi konsole bo "próbuje" coś tam wyświetlać bo obraz jest inny niż jak dorobek kabel HDMI !
    robin11
    Level 22  
    Witam Reset ustawień wideo robisz trzymając przycisk włączenia do momentu drugiego piknięcia. Dodatkowo sprawdź czy jest obraz przez kabel componet .

Pozdrawiam
    MastreDziku
    Level 11  
    Witam! Odświeżę temat ponieważ mam podobny problem. Konsola poprzez HDMI nie daje obrazu, nic nie dał reset wyświetlania poprzez przytrzymanie włącznika. Natomiast po Component i Composite obraz jest. Czy można jakoś przelutować gniazdo HDMI?
    xironeksik
    Level 22  
    Quote:
    Czy można jakoś przelutować gniazdo HDMI?

Gniazdo można przelutować cena około 100-150zł ale to raczej nie w nim problem.
    MastreDziku
    Level 11  
    xironeksik wrote:
    Quote:
    Czy można jakoś przelutować gniazdo HDMI?

Gniazdo można przelutować cena około 100-150zł ale to raczej nie w nim problem.

Więc w czym tkwi problem? Nie chciał bym 100 zł na przelutowanie wydawać na darmo...
    xironeksik
    Level 22  
    Układ panasonica np. MN8647091
    robin11
    Level 22  
    PS3 - PS3 HDMI nie działa, brak obrazu

Najpierw proponuje wymienić element zaznaczony na foto. Pozdrawiam
    bakubaku69
    Level 17  
    Jeśli inne wyjścia działają to przez komponenta hd można również uzyskać obraz full HD.
    hatkey
    Level 16  
    jestem w trakcie naprawy konsoli z taka usterka. Dam znac jakie byly przyczyny usterki.
    marcinmaster999
    Level 11  
    Witam.Troche odgrzewam ale mam podobny problem.Wymienilem kostke
    panasonica bo wogole nie bylo obrazu,lecz ustawia mi max rodzialke na 720p gdy probuje na wiecej jest czarny obraz niby lapie ale wraca do mniejszej.Nie jest to problem z kablami TV i ustawianiem Mysle ze jest to problem sprzetowy...i co to za elemnt zaznaczony na fotce kolegi robina??stabilizator?? Pozdrawiam
    slawek19926
    Level 8  
    Witam. Odgrzeję trochę temat.
    Dostałem w rozliczeniu PS3 Fat CECHL z padniętym transmiterem HDMI. Układ został wymieniony lecz zarówno jak i TV Samsung tak i monitor Eizo pokazuje komunikat o nie obsługiwanej rozdzielczości. Reset wideo już próbowałem i nic. Drobnica w okolicach transmitera i HDMI też jest ok. Proszę o pomoc gdzie dalej szukać bo jako tako doświadczenie z konsolami nie mam.