Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Not Only TV LV5TDelux - Brak sygnału

patrum 26 Mar 2014 18:22 2658 7
  • #1 26 Mar 2014 18:22
    patrum
    Poziom 12  

    Witam. Zakupiłem wyżej wymieniony tuner. Niestety przy antenie siatkowej na dachu pokazuje mi brak sygnału. Sprawdzałem na laptopie z nowym systemem i stacjonarce. Sprawdzałem też u sąsiada na drugiej antenie do której ma podłączony telewizor, wynik ten sam - brak sygnału. Mam też drugi tuner innej firmy, niestety dzieje się to samo. Czego to może być wina? Sterowniki? System to Win7, z reszta niedawno postawiony. Cała instalacja antenowa raczej wykonana poprawnie. Czekam na jakieś sugestie.

    0 7
  • #2 26 Mar 2014 18:33
    subtronic
    Poziom 20  

    Witam , sterowniki i TotalMedia instalowałeś z oryginalnej płytki dołączonej do tunera czy ściągałeś ze strony producenta? bo u mnie te ściągnięte z internetu powodują właśnie taki błąd związany z brakiem sygnału, dodatkowo nie działa też tuner DAB (ba, nawet nie ma go w wyborze między FM a DAB).
    Na sofcie i sterownikach z płyty wszystko chodzi ok.

    0
  • #3 27 Mar 2014 00:06
    patrum
    Poziom 12  

    No właśnie mam te z internetu, bo chwilowo nie mam napędu cd. Jutro podłącze i sprawdze na tych z płyty.

    0
  • #4 27 Mar 2014 15:37
    patrum
    Poziom 12  

    Niestety na sterach z płyty nadal to samo. Dziwne, że nie łapie nawet radia, które działa przecież chociażby na telefonie z podpiętymi słuchawkami.

    0
  • #5 27 Mar 2014 16:50
    tomiok
    Poziom 33  

    patrum napisał:
    Niestety na sterach z płyty nadal to samo. Dziwne, że nie łapie nawet radia, które działa przecież chociażby na telefonie z podpiętymi słuchawkami.

    Zainstalowałeś na stare.
    Czy usunąłeś, później restart systemu i ponowna instalacja ?

    0
  • #6 27 Mar 2014 18:44
    patrum
    Poziom 12  

    Wszystko usunięte, restart i nowa instalacja - zero poprawy. Jutro spróbuje na czystym systemie na laptopie, ale watpie by coś dało. :cry:

    0
  • #7 27 Mar 2014 19:16
    tomiok
    Poziom 33  

    patrum napisał:
    Niestety przy antenie siatkowej na dachu pokazuje mi brak sygnału...

    A TV w domu odbiera na tej antenie ?

    patrum napisał:
    Sprawdzałem też u sąsiada na drugiej antenie do której ma podłączony telewizor, wynik ten sam - brak sygnału...

    Jak sprawdzałeś ?
    Upewniłeś się czy przejściówka do anteny nie jest uszkodzona ?

    patrum napisał:
    Mam też drugi tuner innej firmy, niestety dzieje się to samo....

    Wskazuje na kłopoty z instalacją antenową.
    Ten drugi tuner też sprawdzałeś u sąsiada ?
    Na tej samej przejściówce - masz inną ?

    patrum napisał:
    ... Cała instalacja antenowa raczej wykonana poprawnie. Czekam na jakieś sugestie.

    1). Sprawdź instalację na działającym TV.
    2). Sprawdź połączenia i przejściówki.

    3). Napisz o rezultatach i jak to sprawdzałeś.

    0
  • #8 27 Mar 2014 22:01
    patrum
    Poziom 12  

    Więc tak. Wzmacniacz antenowy, kabel i wszelkie połączenia są nowe i wykonane fachowo. Wydaje mi się, że radio powinno odbierać nawet na "antenie" dołączonej do zestawu, niestety tak nie jest. Drugi tuner jest innej firmy i o dziwo po podłączeniu Not Only TV do komputera, został zainstalowany bez problemu na sterownikach z innego tunera(ten sam chip?) Telewizora w domu nie mam i jako, że nieczęsto mam zamiar tu gościć długi czas, to chciałem jakąś szybką, miłą i tanią alternatywę dla telewizora. Jak na razie żadne z tych pojęć nie jest mi bliskie.

    0