Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Lenovo T400 - Włącza się ekran początkowy, ale nie można wejść do biosu

damian4892 26 Mar 2014 20:18 4860 3
  • #1
    damian4892
    Level 8  
    Witam. Mam pewien problem. Wczoraj delikatnie przeczyściłem ekran, na pewno nic nie kapło itp. Od tego momentu wystąpiły komplikacje. Podczas uruchamiania laptopa Lenovo T400 włącza się ekran startowy z napisem Lenovo (zdjęcie w załączniku) i na tym koniec. Nie mogę wejść do ustawień bios, system również się nie uruchamia. Kontrolki się świecą, klawiatura działa, ponieważ mogę przyciemnić i rozjaśnić ekran, a także włączyć lampkę doświetlająca zamontowaną w tych modelach. Bardzo liczę na Waszą pomoc. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
    Ethernet jednoparowy (SPE) - rozwiązania w przemyśle. Szkolenie 29.09.2021r. g. 11.00 Zarejestruj się za darmo
  • #2
    BraciaMrok
    Level 14  
    Na pewno tylko czyściłeś ekran?
    Raczej to jest mało prawdopodobne by np. uszkodzić płytę główną przez przecieranie ekranu.
    Na laptopach się nie znam ale w PC proponował bym zresetować CMOS a gdzie to jest w takich urządzeniach przenośnych to nie wiem.
    Ekran w tym Lenovo dotykowy?
  • #3
    KapitanSTS
    Level 25  
    Musisz rozkręcić całego laptopa by dobrać się do baterii CMOS. Najlepiej oglądnij sobie jakiś filmik z rozbierania twojego laptopa na Youtube lub innym portalu.
  • #4
    damian4892
    Level 8  
    Problem rozwiązany. Stykały się blaszki w jednym z gniazd USB. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam