Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

wgranie polskiego do blackberry 8520

radomskyskate 27 Mar 2014 23:10 1977 3
    radomskyskate
    Level 8  
    witam mam pytanie do was wgrywał ktoś kiedyś może język polski do blackberry 8520 w komisie powiedzieli sobie trochę za wgranie polskiego a chciałem się dowiedzieć czy można to zrobić jakoś samemu ?
    dxxx

Level 24  
    Instalujesz Desktop Managera, podłączasz telefon. Jeżeli masz wszystkie sterowniki poprawnie zainstalowane to po połączeniu programu pojawi ci się możliwość dodawania poszczególnych aplikacji, w tym języka polskiego. Dodajesz "polski" i robisz zastosuj. Trochę się pomieli i polski jest.

Ale...

Telefon może mieć ustawione ograniczenia na aplikacje - jakieś IT Policy ustawione, wtedy musisz się tego pozbyć. Jest kilka sposobów (grzebanie w rejestrach, factory reset).

Może też być z Azji czy Australii i nie będzie możliwości dodania polskiego. Wtedy też możesz zrobić to na kilka sposobów.

Np. wyczyścić urządzenie (wipe) - albo komendą z palca - albo jakiś darmowy programik by zrobić factory reset (wtedy telefon przestanie się włączać, będziesz miał jakiś error albo taką ikonę oznaczającą, że telefon jest pusty).

Możesz wtedy z supportu Blackberry pobrać wersję Multilanguage do twojego 8520 i po zainstalowaniu uruchomić ją ręcznie przez aplikację Apploader kasując wcześniej plik vendor.xml

Lub podłączyć do Desktop Managera i być może wrzuci prawidłowy soft, sam. Potem będziesz mógł dograć do niego polski i inne potrzebne rzeczy.

Tak z grubsza to wygląda, poczytaj na http://www.bbforum.pl/ . Są tam manuale dla większości modeli. Nawet instrukcje do tych jak wrzucić polski tam gdzie firma Blackberry polskiego nie przewidziała (spolszczenia lub wrzucenie plików od bliźniaczego modelu).

Blackberry trudno zabić. Jak jest sprawny hardwarowo, to softowo wiele wytrzyma.
    radomskyskate
    Level 8  
    siemka ok ale ten blackberry 8520 jest z angli bo został tam zakupiony czy da się wgrać polski chyba że idzie jakoś zmienić w ustawieniach ale ja nie wiem jak ?
    tino2003
    Admin of GSM Group
    Jeżeli kolega nie zrozumiał tego co wyżej jest napisane to polecam udanie się do serwisu.
    Zamykam.