Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Brak łączności między tp-link WR720n od CP a Netiaspot

marciofolis1 29 Mar 2014 08:25 5061 36
  • #1 29 Mar 2014 08:25
    marciofolis1
    Poziom 8  

    Witam.
    Ostatnio kupiłem moduł od CP tp-link WR-720n i nie mogę się połączyć z swoją siecią.
    Głównym routerem jest Netiaspot (próbowałem tez na Netgear DGN100).
    Moduł chciałem podpiąć pod dekoder i mieć tam Iplę a router mam w innym pokoju.
    Wiem, że jest dużo tematów na ten temat ale nie daję sobie rady.
    Proszę o pomoc.

    0 29
  • #3 29 Mar 2014 10:59
    marciofolis1
    Poziom 8  

    Probowalem tym sposobem ale jak zmieniam ip adres to pozniej mi nie chce wejsc w te ustawienia i musze resetowac.

    1
  • #4 29 Mar 2014 11:03
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Gwoli ścisłości masz WR702N tak jak w poradniku? To za leży co masz ustawione na karcie sieciowej. Adresy muszą być z tej samej puli (jedna podsieć).

    0
  • #5 29 Mar 2014 11:08
    marciofolis1
    Poziom 8  

    mam 702n sory za pomylke
    Jak mam to zrobic bo nie jestem jakims informatykiem

    0
  • #6 29 Mar 2014 11:12
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Po zmianie IP routera wpisz do karty sieciowej adres IP (tylko na czas konfiguracji WR702N) - Przykład - ty wpisujesz 192.168.1.100 i 255.255.255.0 (to wszystko).

    0
  • #7 29 Mar 2014 11:50
    marciofolis1
    Poziom 8  

    Pokazuje sie tylko inna siec co mam zrobic SSID a jak chcialem sie polaczyc z tp link xxxxxxxxx system nie mogl sie polaczyc a potem znikla.

    0
  • #8 29 Mar 2014 11:58
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Połączenie kablowe do WR702N!

    0
  • #9 29 Mar 2014 12:00
    marciofolis1
    Poziom 8  

    czyli?? co oznacza

    0
  • #10 29 Mar 2014 12:01
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Router konfigurujesz podłączając kabel sieciowy z komputera do gniazda RJ45 routera.

    0
  • #11 29 Mar 2014 12:03
    marciofolis1
    Poziom 8  

    do netia spota czy do 702

    0
  • #12 29 Mar 2014 12:04
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    A pomyśl co chcesz skonfigurować? O czym cały czas mówimy?

    0
  • #13 29 Mar 2014 12:05
    marciofolis1
    Poziom 8  

    siec niezidentyfikowana

    0
  • #14 29 Mar 2014 12:06
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Reset routera do fabrycznych i postępuj według poradnika.

    0
  • #15 29 Mar 2014 12:09
    marciofolis1
    Poziom 8  

    jeszce raz przeciez obydwa routery przed konfigurowaniem zresetowalem. mam sie polaczyc z ,, inna sieć,,?

    0
  • #16 29 Mar 2014 12:11
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Pytanie po co obydwa? Na NS-ie masz dostęp do internetu? W poradniku wszystko jest opisane więc nic więcej nie mogę pomóc.

    0
  • #17 29 Mar 2014 12:19
    marciofolis1
    Poziom 8  

    Na NS mam dostep
    a tak poza tym jak konfigurowalem to nie mialem niektorych lubryk np static ip

    0
  • #18 29 Mar 2014 12:27
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Bierz pod uwagę że nie widzę twojej konfiguracji, najlepiej swoje wypowiedzi popierać obrazkami.

    0
  • #19 29 Mar 2014 12:34
    marciofolis1
    Poziom 8  

    a jak by trzeba bylo skonfigurowac z routerem netgear dgn1000
    n150

    0
  • #20 29 Mar 2014 12:38
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Jeżeli masz dostęp do internetu na każdym urządzeniu podłączonym to nic nie musisz na nim zmieniać.

    0
  • #21 29 Mar 2014 12:39
    marciofolis1
    Poziom 8  

    Mam na kazdym tylko nie na tp linku wr702n

    0
  • #22 29 Mar 2014 12:39
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Dlatego trzeba go odpowiednio skonfigurować.

    0
  • #23 29 Mar 2014 16:25
    marciofolis1
    Poziom 8  

    przepraszam za taką przerwe
    udalo mi sie skonfigurowac urzadzenie wr 702n do routera netgeara i mam internet na komputerach ale jak chce podłaczyc do dekodera hd6000 cyfrowego polsatu to przy laczeniu wyskakuje bład
    nie mozna ustanowic polaczenia z wybrana siecią.
    prosze o pomoc

    0
  • #24 29 Mar 2014 16:26
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Komputer podłączony do WR702N dostaje adresację automatycznie? Tuner CP ma najnowsze oprogramowanie?

    0
  • #25 29 Mar 2014 16:28
    marciofolis1
    Poziom 8  

    jak do nich dzwonilem to urzadzenie jak i dekoder maja najnowsze

    0
  • #26 29 Mar 2014 16:30
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Nie odpowiedziałeś mi na pierwszą cześć pytania.

    0
  • #27 29 Mar 2014 16:30
    marciofolis1
    Poziom 8  

    jak to sprawdzic

    0
  • #29 29 Mar 2014 16:33
    marciofolis1
    Poziom 8  

    Microsoft Windows [Wersja 6.1.7601]
    Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone.

    C:\Users\Marcin>ipconfig /all

    Konfiguracja IP systemu Windows

    Nazwa hosta . . . . . . . . . . . : Marcin-Komputer
    Sufiks podstawowej domeny DNS . . :
    Typ węzła . . . . . . . . . . . . : Hybrydowy
    Routing IP włączony . . . . . . . : Nie
    Serwer WINS Proxy włączony. . . . : Nie
    Lista przeszukiwania sufiksów DNS : home

    Karta bezprzewodowej sieci LAN Połączenie sieci bezprzewodowej:

    Sufiks DNS konkretnego połączenia : home
    Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Intel(R) Centrino(R) Wireless-N 130
    Adres fizyczny. . . . . . . . . . : DC-A9-71-76-06-CE
    DHCP włączone . . . . . . . . . . : Tak
    Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak
    Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::3d74:2519:56be:71ed%16(Preferowane)

    Adres IPv4. . . . . . . . . . . . . : 192.168.1.3(Preferowane)
    Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Dzierżawa uzyskana. . . . . . . . : 29 marca 2014 16:23:16
    Dzierżawa wygasa. . . . . . . . . : 30 marca 2014 16:23:15
    Brama domyślna. . . . . . . . . . : 192.168.1.254
    Serwer DHCP . . . . . . . . . . . : 192.168.1.254
    Identyfikator IAID DHCPv6 . . . . : 316451185
    Identyfikator DUID klienta DHCPv6 : 00-01-00-01-16-25-D0-2D-E8-11-32-69-88-C8

    Serwery DNS . . . . . . . . . . . : 192.168.1.254
    NetBIOS przez Tcpip . . . . . . . : Włączony

    Karta Ethernet Połączenie lokalne:

    Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
    Sufiks DNS konkretnego połączenia :
    Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe GBE Family Controller
    Adres fizyczny. . . . . . . . . . : E8-03-9A-17-5B-24
    DHCP włączone . . . . . . . . . . : Tak
    Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

    Karta tunelowa Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

    Sufiks DNS konkretnego połączenia :
    Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
    Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
    Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak
    Adres IPv6. . . . . . . . . . . . : 2001:0:5ef5:79fb:885:2c73:b201:361d(Prefe
    rowane)
    Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::885:2c73:b201:361d%19(Preferowane)

    Brama domyślna. . . . . . . . . . : ::
    NetBIOS przez Tcpip . . . . . . . : Wyłączony

    Karta tunelowa isatap.home:

    Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
    Sufiks DNS konkretnego połączenia : home
    Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Karta Microsoft ISATAP #3
    Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
    Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

    Karta tunelowa isatap.{552475B7-27CD-455D-A28E-6C5E62BDA92E}:

    Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
    Sufiks DNS konkretnego połączenia :
    Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Karta Microsoft ISATAP #4
    Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
    Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

    C:\Users\Marcin>

    0
  • #30 29 Mar 2014 16:36
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Z tego co widzę to masz połączenie bezprzewodowe i to chyba z NS-a a nie kablowe jak powinno być z WR702N.

    0