Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Mazda6 2.0diesel 2008 blad U0001, U0100, U0121, U0131, U0140, U0151

popiel2008 29 Mar 2014 23:45 2058 2
  • #1 29 Mar 2014 23:45
    popiel2008
    Poziom 2  

    Witam wszystkich forumowiczow.
    Mam maly problem z moja mazda 6, a mianowicie po podlaczeniu AUTOCOM CDP+ na ekranie komputera pojawila sie lista z bardzo dziwnymi bledami zwiazanymi z komunikacja ze sterownikami roznych podzespolow.
    Na desce rozdzielczej stale swieci sie kontrolka systemu trakcji i DSC off i mialem trwaly blad U0214 brak komunikacji zdalnego sterowania czy cos i to bylo sprawdzane na BOSCH jakies 6-mcy temu.
    Od pewnego czsu jestem posiadaczem programu CDP+ i chcialem sprawdzic moja mazde i w koncu poszukac usterki wywalajacej blad U0214 ale to co zobaczylem(ilosc nowych bledow) to nasunelo mi pytanie. Czy to aby nie chinski interface nie powoduje tych bledow?
    Czy ktos z forumowiczow mial moze podobny problem i pomoglby mi z tym sobie poradzic? Z gory dziekuje za pomoc i przemraszam za moje bledy ortograficzne taka choroba:/

    dolaczylem plik z tymi bledami dzieki i pozdrawiam

    0 2
  • #2 30 Mar 2014 09:01
    luk198712
    Poziom 9  

    kolego co za interfejs posiadasz

    Dodano po 58 [sekundy]:

    podaj model tego interfejsu
    bo to raczej nie możliwe żeby tyle błędów wyrzuciło

    0
  • #3 30 Mar 2014 10:41
    popiel2008
    Poziom 2  

    Hej dziekuje za zainteresowanie tematem.
    Interface jaki posiadam to jest zapewne chinski klon DELPHI DS150 new VCI.
    Po podlaczeniu do gniazda OBD zapalaja sie wszystkie kontrolki na desce i auta nieda sie uruchomic. Dziala poprawnie na vw lupo 1.4

    0