Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Renault Laguna I 1.9 DCI Jak się nagrzeje to gaśnie i nie można odpalić

renault-laguna 30 Mar 2014 12:37 3726 4
  • #1 30 Mar 2014 12:37
    renault-laguna
    Poziom 2  

    Renault Laguna I 1.9 DCI 2000 rok
    Na zimnym silniku pali dobrze, silnik ładnie pracuje . Problem zaczyna się gdy silnik się zagrzeje, wtedy gaśnie i do póki nie ostygnie to nie zapali. Sprawdziłem pare rzeczy:
    Pompa wstępna paliwowa podaje paliwo do pompy Ciśnieniowej
    Pompa ciśnieniowa nie podaje paliwa na listwe czujnik na pompie słychać że chodzi.
    Gdy silnik ostygnie wszystko dziala bez problemu. Co może być przyczyną dodam żę czasem jak się wypnie pare razy kostke od tego czujnika na pompie to auto na chwile zapala poczym znowu gaśnie. Czujnik ten wymieniłem na nowy. Jakie macie sugestie?

    2 4
  • #2 30 Mar 2014 16:45
    faceta
    Poziom 13  

    Jakie ciśnienie masz na szynie?

    1
  • #3 30 Mar 2014 17:12
    renault-laguna
    Poziom 2  

    Nie mierzyłem ale jak jest zimny to pali i paliwo do listwy dochodzi natomiast jak sie zagrzeje to pompa ciśnieniowa nie podaje paliwa na listwe . Odkręcąłem przewód przy pompie i nic nie leci jak nagrzany. Natomiast jak zimny to leci z duzym ciśnieniem

    5
  • #4 30 Mar 2014 17:23
    rzemyk90
    Poziom 20  

    Diagnostyka do zrobienia.

    2
  • #5 30 Mar 2014 20:35
    renault-laguna
    Poziom 2  

    To tak zrobie

    2
  Szukaj w 5mln produktów