toku74 wrote: Tapicerki raczej nie zdejmie. Musi najpierw otworzyć furtkę. Obejrzyj dokładnie drugie tylne drzwi i zobacz jak blokuje się rygiel /nie pamiętam jak tam dokładnie do wygląda/. Zdejmij część uszczelki drzwi /pomiędzy nadwoziem a drzwiami/ na wysokości zamka. Cienkim śrubokrętem naciśnij blokadę rygla to powinny się otworzyć. Wydaje mi się, że u Ciebie problem będzie z klamką zewnętrzną i jej połączeniem z zamkiem /linka z regulacją/. Więc najpierw zdemuntuj klamkę /odczep linkę/ i zobacz czy da się otworzyć od wewnątrz. Co nie zmienia faktu, że do demontażu klamki zewnętrznej i tak musisz mieć otwarte drzwi.
Cześć,
Ja mam podobny problem. Na początku otwierałem z centralnego i tylne prawe drzwi się nie otwierały (bolec nie podnosił się - chyba, że miał dobry moment i mu się chciało). Mogłem wtedy otworzyć od środka. Od wczoraj nie mogę w ogóle tych drzwi otworzyć. Ciągnę za klamkę zewn - i nic - stukanie także nie pomaga. Ciągnę za klamkę zewn to bolec się podnosi - drzwi oczywiście się nie otwierają - jak puszczam to bolec opada.
Czy także mam próbować z tą uszczelką i śrubokrętem - aby otworzyć te drzwi czy macie Panowie jakiś inny pomysł ? Szyba się otwiera.
Golf 4 kombi z 2004 roku.
Dodano po 1 [minuty]: toku74 wrote: Tapicerki raczej nie zdejmie. Musi najpierw otworzyć furtkę. Obejrzyj dokładnie drugie tylne drzwi i zobacz jak blokuje się rygiel /nie pamiętam jak tam dokładnie do wygląda/. Zdejmij część uszczelki drzwi /pomiędzy nadwoziem a drzwiami/ na wysokości zamka. Cienkim śrubokrętem naciśnij blokadę rygla to powinny się otworzyć. Wydaje mi się, że u Ciebie problem będzie z klamką zewnętrzną i jej połączeniem z zamkiem /linka z regulacją/. Więc najpierw zdemuntuj klamkę /odczep linkę/ i zobacz czy da się otworzyć od wewnątrz. Co nie zmienia faktu, że do demontażu klamki zewnętrznej i tak musisz mieć otwarte drzwi.
Cześć,
Ja mam podobny problem. Na początku otwierałem z centralnego i tylne prawe drzwi się nie otwierały (bolec nie podnosił się - chyba, że miał dobry moment i mu się chciało). Mogłem wtedy otworzyć od środka. Od wczoraj nie mogę w ogóle tych drzwi otworzyć. Ciągnę za klamkę zewn - i nic - stukanie także nie pomaga. Ciągnę za klamkę wewn to bolec się podnosi - drzwi oczywiście się nie otwierają - jak puszczam to bolec opada.
Czy także mam próbować z tą uszczelką i śrubokrętem - aby otworzyć te drzwi czy macie Panowie jakiś inny pomysł ? Szyba się otwiera.
Golf 4 kombi z 2004 roku.