Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Toyota Celica - Oryginalny wzmacniacz z DSP a radio

groohaa 01 Apr 2014 18:22 1980 0
    groohaa
    Level 2  
    Cześć, mam następujące pytanie w związku ze składaniem oryginalnego systemu Audio w mojej Toyocie Celice (8 głośników, 2 wzmacniacze, radio - wszystko OEM).

No wiec...:
    Występowały 2 rodzaje wzmacniacza odpowiedzialnego za kanały: przednie mid + tweet oraz tylne)
    1) nr 86280-20370/1 – montowane w Europie i Ameryce
    2) nr 86280-20380 – montowany tylko w Japonii = to co powyżej tylko dodatkowo miał DSP <– i ten mam:

Toyota Celica - Oryginalny wzmacniacz z DSP a radio

DSP to jest ta część dolna w czarnej obudowie. Europejski wzmacniacz wygląda tak jak część górna po prostu bez dołu, wszystkie wtyczki tak samo, tylko JDM ma dodatkową niebieską wychodzącą z DSP (10-pin).
    Te niebieskie gniazda służą do połączenia z radiem - w Europie jest jedno (15-pin), a w moim JDM dwie wtyczki wychodzą do radia.
    I teraz moje pytania:
    1) Czy taki wzmacniacz z DSP da się podłączyć do europejskiego OEM radia (które współpracowały ze wzmacniaczami bez DSP) czy to nie zagra i musiałbym mieć JDM radio? Innymi słowy, czy radio musi obsługiwać DSP czy DSP nie ma tu żadnego związku z bebechami radia?
    2) Czy w związku z 2 wyjściami z ampa do radia, potrzebuje radia z 2 wejściami ze wzmacniacza? czy to DSP zrobione jest tak że wychodzą 2 wtyczki z ampa ale się łączą w jedną standardową wtyczkę do radia (tak jak w systemie europejskim OEM radio ma 1 wtyczkę z ampa)?

W skrócie: Czy podłącze wzmacniacz z DSP do radia, które fabrycznie nie współpracowało nigdy ze wzmacniaczami z DSP, czy muszę jednak szukać wzmacniacza EU bez DSP (bo japońskie radio z oczywistych względów odpada) :)

Z góry dziękuję za pomoc!