Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Serwerowe OpowieściSerwerowe Opowieści
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

EXCEL - Importowanie danych z wielu plikow excel w roznych folderach sieciowych

04 Kwi 2014 12:10 2214 10
  • Poziom 7  
    Witam serdecznie,
    Szukam pomocy w stworzeniu kodu potrzebnego do importowania danych (5 roznych komorek) z wielu plikow excela znajdujacych sie w kilku folderach sieciowych do jednego excela ktory bedzie kondensacja tych danych.
    To okolo 200 plikow excel zlokalizowanych w 10 folderach dysku sieciowego znajdujacych sie w tej samej lokalizacji.
    Jaki kod jest potrzebny aby ze wszystkich plikow excela znajdujace sie w kilku katalogach skopiowac tych samych piec komorek do innego excela?
    Dziekuje za pomoc
  • Serwerowe OpowieściSerwerowe Opowieści
  • Serwerowe OpowieściSerwerowe Opowieści
  • Poziom 7  
    Ogromie dziekuje za odpowiedz. Mam mala prosbe, czy mozesz mi to troch opisac abym zrozumial co gdzie i z czym zagra?? Nie mam duzo doswiadczenia w takich kodach wiec zajmie mi troche czasu polaczenie watkow;)
    Jeszcze raz ogromnie dziekuje.
  • Pomocny post
    Poziom 38  
    Powiedz, które linie są dla Ciebie niezrozumiałe.
  • Poziom 7  
    Poprosze o przyklad jesli:
    - sciezki, w ktorych sa excele to: "\\ctsdmoia.ctti.local\Pet.res 201404" i "\\ctsdmoia.ctti.local\Pet.res 201403"
    - plik docelowy excel,do ktorego bede importowal ma nazwie "ekstrakt" i jest w "\\ctsdmoia.ctti.local\"
    - komorki, ktore potrzebuje importowac to "D4" i "B3"
    Dzieki
  • Pomocny post
    Poziom 38  
    Cytat:
    Poprosze o przyklad jesli:
    - sciezki, w ktorych sa excele to: "\\ctsdmoia.ctti.local\Pet.res 201404" i "\\ctsdmoia.ctti.local\Pet.res 201403"
    - plik docelowy excel,do ktorego bede importowal ma nazwie "ekstrakt" i jest w "\\ctsdmoia.ctti.local\"
    - komorki, ktore potrzebuje importowac to "D4" i "B3"


    Sciezki wpisz, jak w załączonym pliku, w arkuszu 'Sciezki'.
    Otwórz plik 'Ekstrat' i naciśnij przycisk 'Importuj'.
    Komórki D4 i B3 są ujęte w kodzie. Mówiłeś o pięciu komórkach...
  • Poziom 7  
    Tak mam wiecej komorek oraz sciezek ale chcialem dodac je sam...
    Oczywiscie ogromne dzieki za wszelka okazaba pomoc, jestem pelen podziwu forU:)
    Mam jeszcze jedno zadanie/pytanie...
    Wszystkie te pliki excel maja ten sam 'szyk' nazwy wiec wpadlem na pomysl importowania informacji z nazwy plikow do excela.
    Czy jest mozliwe importowanie nazwy tych plikow excela (z roznych folderow) do jednego excela, przy zalozeniu,ze nazwa kazdego pliku bedzie importowana tylko po czesci do roznych komorek.Kazdy z plikow excela ma ten sam szyk nazwy. Jesli chodzi o excel docelowy to w pierwszej lini ma on zablokowane komorki z filtrami a import danych powinien odbywac sie do komorek od drugiej lini do czterech roznych kolumn. Mam nadzieje,ze zrozumiale jest to co pisze;)
  • Poziom 7  
    Dziekuje za szybka i fachowa pomoc.
    Polecam rozwiazanie problemu.
  • Poziom 7  
    Mam jeden problem z makro.
    Po imporcie pierwszej seri plikow po pierwszej sciezce, kolejna sciezke importuje mi w to samo miejscie w excelu i przepisuje wypelnione juz wczesniej komorki.
    Jak to naprawic??
  • Poziom 38  
    Jak wiesz, wysłałem poprawiony kod.
    Dziwi mnie jednak Twój opis 'IT'.
    Wysil się trochę i przerób kod wg potrzeb.:)