esprimo wrote: po zakupie nowego łańcucha okazał się o 1,5 cm krótszy hm ???
Dodano po 8 [minuty]:
Po wysłaniu łańcucha do Forda Boss Bielsko-Biała panowie stwierdzili że przyczyną naciągnięcia się łańcucha jest nie wymienienie kół zębatych na nowe ,gdyż stare koła nie dopasowują się odpowiednio do nowego łańcucha i go podcinają , na moje pytanie skierowane do pana w Fordzie : ile tych kół trzeba wymienić odpowiada- "no wszystkie" , ale proszę pana koło na wale korbowym jest nie wymienne jest wprasowane - "dolne koło jest malutkie i ono nie podcina łańcucha a z wałków rozrządu tak i te należy wymienić hmm ???
To ciekawy temat. Łańcuch jest przewidziany do wymiany, tylko w ów czas, kiedy "go słychać" inaczej nigdy. O kołach, to nawet ja nie mam informacji, ale wiem na własnej skórze, że Vito to zmora kół zębatych na wale korbowym - sam doszedłem do tego. W Twoim przypadku sprawa jest dyskusyjna i trudno powiedzieć kto ma rację, bez konkretnych.faktycznych pomiarów z notą fabryczną porównując!
Mnie tylko interesuje, jak Ty zmierzyłeś różnicę długości łańcuchów i to, że w tak krótkim czasie się naciągnął - aż chce się rzec "niemożliwe"! Ja przerabiałem w Vito identyczny przypadek, z tym, że tam dolne kółko jest wymienne = łatwo to udowodnić. Niemniej jednak, pomijając koła, w głowę zachodzę, jak tak szybko, może się wyciągnąć łańcuch?! Aż sam poczekam, na info w tym temacie - więc informuj, jak będziesz miał jakieś nowe wieści.
A, a co do klienta - no cóż, musisz to zapisać w swoje straty = na minus, dopóki nie dojdziesz, co jest przyczyną...